Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 03.05.2011.
13:04
P. Arsić - Vesti A

Dosta nam je satanizacije

Pod plaštom istine i pomirenja, Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima počinjenim na prostoru bivše Jugoslavije (REKOM) i Nataša Kandić žele da naprave konstrukciju kako su samo Srbi činili zločine, tvrdi za "Vesti" predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.

Branislav Dukić

Nevladine organizacije iz RS, pa i logoraši, pozvale su građane Srpske da se ne odazivaju akciji prikupljanja milion potpisa građana za osnivanje REKOM-a. Zašto?


- Srpskim patriotama je dobro poznato da direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić stoji iza ovog projekta, čiji je cilj da se umanje srpske žrtve u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, Srbi proglase jedinim krivcima za rat i Srpska proglasi genocidnom tvorevinom. Davanjem potpisa dželati i ubice pripadnika srpskog naroda trajno bi izmakli da odgovaraju za sva zlodela pred licem pravde.


Da li možda prejudicirate ishod projekta koji ste i sami nekada podržavali?
- Šta izuzev satanizacije srpskog naroda možemo očekivati od Kandićke!? Ona je jedan od glavnih aktera satanizacije Srba i stvaranja falsifikata o Srebrenici. Zbog toga je postala počasni građanin Sarajeva. Poznato je da je ona veliki srbomrzac i da je interesuje samo novac. Da ima imalo poštovanja prema srpskom narodu i njegovim žrtvama ne bi prihvatila da bude počasni građanin Sarajeva, jer je poznato da je tamo pre tragičnih sukoba živelo 156.000 Srba, a danas ih je svega

Nek' je srećno Borisu i Nataši


To što u osnovne škole u Sarajevu ide samo 160 srpske dece, što potvrđuje etničko čišćenje Srba u Sarajevu, Natašu Kandić ne zanima. Ona igra perfidnu igru u kojoj pravi konstrukcije da su Srbi razbili SFRJ, da su samo oni činili zločine, a da su svi drugi žrtve. Zato REKOM nikada neće uspeti u Republici Srpskoj, a u Srbiji neka joj je srećno zajedno sa Borisom Tadićem - kaže Dukić.

3000-4000.


Zašto ste onda na početku podržavali REKOM?
- Mi nismo odmah znali da iza tog projekta stoji Nataša Kandić. Bio sam nekoliko puta sa njom u televizijskim emisijama u kojima je ona uvek insistirala na krivici srpskog naroda i srpske politike. Potencirala je tezu da ovde nikada neće biti mira dok su Srbi ovakvi kakvi su. Kada smo videli šta joj je cilj, naravno da smo izašli iz svega toga, ne samo logoraši nego i porodice poginulih, Helsinški odbor za ljudska prava iz RS ali i pojedinci iz RS koji su bili u ovom projektu .


Izvršni direktor Helsinškog odbora u RS Branko Todorović optuživao je Kandićevu da je pokrenula REKOM za koji unapred zna da će propasti, samo iz finansijskih razloga.


- Pa i ja sam vam rekao da je u pitanju novac. Natašu Kandić ne zanima ništa drugo i ona ne preza ni od čega, pa ni da Srbiju, RS i delom Crnu Goru optuži za krivce i agresore, samo da bi došla do finansijskog profita. Svi žutokljunci koji se ovde pojavljuju i kojima ona daje novac nemaju pojma šta se ovde dešavalo, niti su ovde bili tokom rata. Njih interesuju samo evri, ali u RS za svoje planove neće naći nijednog sagovornika. Nas neka se mane, eno joj Srbija i Boris Tadić.   

POVEZANE VESTI

Utorak 03.05.2011. 15:43
" Srpskim patriotama je dobro poznato da direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić stoji iza ovog projekta, čiji je cilj da se umanje srpske žrtve u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, Srbi proglase jedinim krivcima za rat i Srpska proglasi genocidnom tvorevinom". Dodacu, ne samo srpskim patriotama, svakom iole normalnom i razumnom coveku, jasne su namere doticne cije ime ne zelim ni da pomenem jer nije vredna toga ! Vec sam u vise navrata napisala, da inicijativa ima za cilj da se novac donatora slegne na racun doticne a kako ga ona koristi to znamo svi ! Pitanjem nestalih se bavi drzava, to je obaveza institucija, a ne NVO i sociolozi !
Utorak 03.05.2011. 21:40
E dobro je,ovog puta nisu objavili Kandickinu sliku. Jer kad je vidim onako gadnu,proradi mi prirodni nagon za povracanjem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online