Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.12.2009.
12:05
Ž. Marković - Vesti A

Zlatan odbio slikanje sa Silajdžićem

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Barselone, poručio je da mu ne pada na pamet da se fotografiše sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH.

Blam!: Haris Silajdžić

Bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić, zajedno sa još dva funkcionera svoje stranke, pretprošle nedelje otputovao je, na račun države BiH, u Barselonu da bi pogledao najveći svetski fudbalski derbi između domaćeg kluba i Reala iz Madrida.


Otac ga dobro vaspitao


Bivši potpredsednik Fudbalskog saveza RS Dubravko Prstojević ocenio je da Ibrahimović nije vaspitavan u promuslimanskom duhu i da je sasvim razumljivo što je odbio da se uslika sa Silajdžićem.
- Njegovog oca znam vrlo dobro i znam kako je vaspitao dete. Da je bio neki drugi bošnjački političar, možda bi to i uradio, ali sa Harisom, koji stvara atmosferu netrpeljivosti u BiH, nikada se ne bi uslikao. Pa isti taj Ibrahimović će nekad hteti da dođe u rodnu Bijeljinu i ne trebaju mu slike sa Silajdžićem. Možda bi Silajdžić i uspeo u svom naumu da je otišao na neki iranski ili irački derbi pa jurio tamošnje fudbalere - kazao je Prstojević.

Osim što je, u godini krize, trošio budžetske pare za put na utakmicu, Silajdžić se dodatno izblamirao kada je hteo da se uslika sa Barsinom zvezdom Zlatanom Ibrahimovićem, što je švedski reprezentativac, inače rodom iz Bijeljine, odbio. Ovo su, nakon što su informaciju objavili neki mediji u BiH, "Vestima" potvrdili i izvori iz Predsedništva BiH.


Prema tim informacijama, u Silajdžićevom društvu bili su ministar u federalnoj vladi Vahid Hećo i premijer sarajevskog kantona Besim Mehmedić.


"Tokom četvorodnevnog službenog puta u Barselonu, Silajdžić nije imao nikakvih konkretnih aktivnosti osim kraćeg susreta sa gradonačelnikom. Sve ostalo je bila turistička poseta, a centralni događaj je bio čuveni "Klasiko". Po završetku utakmice, Silajdžić je izrazio želju da se uslika sa strelcem jedinog gola Zlatanom Ibrahimovićem, ali je on, preko Harisovog kurira, poručio da od toga nema ništa", objavili su mediji.


Politika ga ne zanima: Zlatan Ibrahimović
Ovaj svojevrsni skandal izazvao je niz reakcija među političarima u RS, a naročito onima koji su upućeni u sportska zbivanja. Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić, i sam bivši fudbaler, izjavio je da ga uopšte nije začudila reakcija popularnog Ibre.


- On je mnogo pametniji od Silajdžića i zna da je slikanje sa liderom Stranke za BiH stvar koja mu nije potrebna u životu. Samo nije mi baš najjasnija Silajdžićeva odluka da ode u Barselonu, jer je tako praktično otišao katalonskom referendumskom šejtanu na noge. Verovatno je očekivao da će Real pobediti i da će se sve pretvoriti u kraljevsko unitarističko slavlje, ali od toga nije bilo ništa - naveo je Vasić.


Podsećamo, u čuvenom "Klasiku", odigranom u nedelju 29. novembra, fudbaleri Barselone savladali su Real iz Madrida sa 1:0. Gol odluke, nakon što je ušao sa klupe, početkom drugog poluvremena postigao je švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online