Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 28.04.2011.
13:21
Srna A

Zadarski sveštenik tvrdi da nije tukao dečaka

Pravoslavni sveštenik u Zadru Petar Jovanović izjavio je da nikada nije udario 13-godišnjaka, za šta ga sumnjiči zadarska policija i najavio da će tužiti dečakovog oca Slavena Javora.

Porodica tvrdi da je Jovanović šamarao njihovog sina

Protojerej Jovanović kaže da već godinama ima problema sa porodicom Javor, koja živi u stanu iznad svešteničke porodice, u kući koja je vlasništvo Srpske pravoslavne crkve u Zadru i ističe da nikada nije udario maloletnika niti mu naneo telesne povrede, kako tvrdi ta porodica.

On naglašava da problem predstvalja buka koju prave deca na spratu iznad, a s obzirom da ih samo deli drveni pod, zbog te buke njegova porodica nikada nema mira u stanu. Tako je bilo i toga dana, kada se vratio iz crkve i telefonom zamolio da deca prestanu da lupaju.

"Taj mali se javio i spustio mi slušalicu, ali su posle desetak minuta sišli i stali pred moja vrata. Supruga je otvorila, a kada sam ja malo glasnije viknuo `sram vas bilo`, pobegli su niz stepenice", ispričao je Jovanović, sveštenik u crkvi Svetog Ilije u Zadru.

On je rekao da su Javori potom otišli u policiju i 13-godišnjak je prijavio da ga je sveštenik udarao po glavi. Onda ga je otac odveo u Hitnu pomoć gde je lekar "ustanovio da ima lakše nagnječenje".

"Ja ga nisam ni pipnuo. Nisam ni na tri metra bio blizu njega. Njegovi roditelji su u policiji izjavili da sam ja dečaka udarao šakama po glavi, iako ga nisam ni dirnuo", priča sveštenik Jovanović.

Prema njegovim rečima, policiju je deset puta obaveštavao da ga ova porodica uznemirava i nikada ništa nisu preduzeli.

"Šta god se ovde uradi Srbinu, bilo da je reč o maloletnicima ili duševnim bolesnicima. Tako se rešava slučaj sa Srbima", kaže Jovanović.

Srpski sveštenik podseća da često na pravoslavnoj crkvi u Zadru osvanu grafiti sa ustaškim simbolima, kao i da je njegova privatna kuća u ovom gradu, takođe, na meti napada vandala.

Slaven Javor je "Večernjem listu" ispričao da je sveštenik "pet puta udario dete po glavi, a potom ga gurnuo niz stepenice, ali je dete spretno, pa nije palo". On je istakao da je "stvarni razlog napada stan u kom živi".

U policiji je rečeno da je završena istraga nad 66-godišnjakom koji je osumnjičen "da je rukama po glavi izudarao 13-godišnjeg dječaka, inače svog komšiju", ali nije naveden identitet počinioca, prenosi "Večernji list".

Četvrtak 28.04.2011. 14:12
Licno poznajem svestenika Jovanovica i njegove muke i trud da ta srpska crkva funkcionise i sigurno znam . Da nikad nebi nicim provocirao hrvate da naskodi sebi , svojoj porodici ili parohiji !!! Nit ludom srbinu ne pada napamet da porovocira hrvate i to u sred ustaskog Zadra , tako da je ovo cista laz jedne " nevaspitane " ustaske porodice !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online