Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 15.04.2011.
09:42
Srna A

Ešdaun: Vojna sila, ako treba, na Srpsku

Bivši međunarodni predstavnik u BiH Pedi Ešdaun rekao je da ukoliko stvari u BiH budu išle sadašnjim tokom, ne isključuje ni upotrebu vojne sile.

Poznat po odlukama lošim za Srpsku: Pedi Ešdaun
 

"Međunarodna zajednica mora potpuno drugačije da deluje prema BiH. Mora precizno da kaže da je spremna da po svaku cenu, uključujući čak i vojnu akciju, sačuva teritorijalni integritet i suverenitet BiH", rekao je Ešdaun.

Ešdaun je naglasio da EU i SAD "moraju da se probude i shvate da je politika nedelovanja u BiH propala, jer ako se to ne desi situacija će biti samo gora".

"Nadam se da će se u Briselu i drugim evropskim prestonicama konačno probuditi i uvideti u kojem smeru procesi idu. Uspostavljena je veoma opasna dinamika u BiH na svim stranama. Međunarodna zajednica mora da se probudi i deluje. U suprotnom, mi mesečarimo prema mnogo opasnijoj situaciji", rekao je Ešdaun za "Dnevni avaz".

Prema njegovom mišljenju, neke evropske zemlje "izgleda veruju da je najbolje ništa ne raditi u BiH, što je veoma opasno".

"Oni moraju jasno da kažu koje korake BiH treba da preuzme kako bi postala funkcionalna država i deo EU. Susedima, posebno Hrvatskoj i Srbiji, mora se reći da se od njih očekuje konstruktivno delovanje", rekao je Ešdaun.

On smatra da je "neka replika" Dejtona nemoguća u ovom trenutku. "Umesto vraćanja na 1995, treba da rešavamo probleme koje imamo pred sobom. Ne odbacujem ideju sazivanja novog Dejtona, ali nisam nešto posebno njome oduševljen", rekao je Ešdaun.

POVEZANE VESTI

Petak 15.04.2011. 09:48
Pakao te ceka.
Petak 15.04.2011. 09:53
Покварењак и лопужа.
Petak 15.04.2011. 10:58
A jel to onaj fasista od onih sto nemaju alternativu? Znaci kad treba neko da se odcepi od Srba bombardujete Srbe. A kad treba Srbi od nekoga da se cepe opet bombardujete Srbe. Demonkratija nema sta nemaju alternativu oni su bas olicenje postovanja ljudskih prava. Dokad narode dokad trpiti ove fasisticka govna i njihove kvinzlinge u vladi Srbije? Vojsko ,policijo, sluzba sta cekate sta radite vazniji vam polozaji od buducnosti vase i nase dece i drzave,cekate da nas uniste. Gde su muda vođama sluzbi? gde su komande da se gamad kao ovo sranje na slici gore ubije u sred evrope da se posalje poruku da nema vise zajebavanja sa Srbijom presli su granicu svakog ukusa i morala!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online