Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.04.2011.
18:27
Blic A

Montgomeri operisan zbog raka pluća

Vilijam Montgomeri, bivši američki ambasador u Hrvatskoj i Srbiji, hitno je operisan prošlog utorka u bolnici Jordanovac nakon što su mu doktori tokom sistematskog pregleda otkrili da ima rak pluća.

Vilijam Montgomeri

"Trenutno proživljavamo najveću porodičnu dramu, ali nećemo se predati. Moj muž će pobediti bolest. Operacija je prošla vrlo uspešno, a pre tri dana Vil je pušten na kućnu negu, no i dalje mora da dolazi na tumorsku terapiju zbog mogućnosti metastaza", izjavila je njegova supruga Lin Montgomeri za "Jutarnji list".


Ona je istakla da je njen suprug "veliki borac, navodeći da je bio i u američkim Zelenim beretkama, pa je i u ovoj situaciji nastupio potpuno smireno, odlučivši da je pred njim bitka iz koje će sigurno izaći kao pobednik".

Šokantna dijagnoza

Montgomeri je pre dve nedelje, zbog jakog kašlja i bolova, najpre pomislio da ima upalu pluća. Ipak, nakon specijalističkog pregleda lekari su prepoznali tumor, a konačna dijagnoza šokirala je porodicu. Bivši američki ambasador odmah je zadržan u bolnici i već idući dan operisan, ističe hrvatski list.


"Od prvog trenutka imamo najveće poverenje u hrvatske lekare i hrvatski zdravstveni sistem. Nije bilo govora da Vil ode na neko drugo mesto na lečenje, na primer u London, kako su nam savetovali pojedini prijatelji. Nikad nismo zažalili zbog te odluke i ovim putem se zahvaljujemo hrvatskim doktorima", naglasila je Lin.


Hrvatski doktori optimisti

Bivšeg ambasadora, a danas biznismena i konsultanta u naftnoj kompaniji "Crodux", operisao je načelnik Klinike za grudnu hirurgiju prof. dr. sc. Zoran Slobodnjak, koji važi za jednog od najvećih autoriteta u ovakvim slučajevima.


"Profesor Slobodnjak i profesor Miroslav Samardžija, načelnik klinike, imaju jako dobre prognoze i mi im verujemo. Vil ima normalnu negu kao i svaki drugi pacijent u toj izvrsnoj bolnici i kad ga gledam, ne mogu vam opisati koliko sam na njega ponosna jer se ne prepušta bolesti. Toliko mu je bolje da se već vratio na posao", govori Lin.


Ipak, priznala je da je bila potpuno iznenađena suprugovom dijagnozom jer, kako je navela, nikad nije pušio i celi se život aktivno bavio sportom.


"Bilo je to potpuno iznenađenje za sve nas jer, kako su nam lekari objasnili, samo pet odsto nepušača, prema medicinskim istraživanjima, može dobiti rak pluća, ali to je život. Zašto se moralo dogoditi baš nama", zapitala se ona.

Dan posle operacije - jagnjetina

Budući da je njen suprug veliki ljubitelj mesa, samo dan posle operacije donela mu je jagnjetinu s ražnja iz restorana pored bolnice. Kad se vratio kući, ističe Lin, nastavio je normalno da živi kao da se prethodne dve nedelje uopće nisu ni dogodile.


"Potpuno ga podržavamo u njegovoj borbi i ponosni smo na to kako se naš suprug i otac postavio u borbi s tako opakom bolešću. Vrlo je samostalan i svojim ponašanjem uopšte ne pokazuje da se promenio nakon što je krenuo u najveću bitku svog života. Naše kćeri Ameli (24) i Ketrin (22) s nama su ovde u Zagrebu, a sin Aleksandar (28) će doći naredne nedelje iz Vašingtona kako bi čitava porodica bila zajedno za Uskrs. To će mu biti najbolji oporavak", zaključila je Lin.

Četvrtak 14.04.2011. 21:31
ko je sledeci da se pati ? Dali su to kvetle ,jadnih ljudi koje ste vi usrecili ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online