Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.04.2011.
05:40
Vestionline A

Hrvatska želi u EU do 2013. godine

Postoji želja da Hrvatska uđe u EU 1. januara 2013, što je dostižan, ali i ambiciozan cilj, izjavio je hrvatski predsednik Ivo Josipović. "To je vrlo ambiciozno, jer smo sasvim blizu zaključivanju pregovora", rekao je on.

Postavili smo sebi visoke ciljeve: Ivo Josipović
 

"Treba nekoliko meseci da se pripreme ugovori i onda potpišu, nakon čega sledi jedan, možda i duži, proces ratifikacije, s obzirom na to da pojedine zemlje imaju i duže postupke koji traju u njihovim parlamentima", objasnio je Josipović.


U komentaru na izveštaj Stejt departmenta o Hrvatskoj, u kome se upozorava i da je vlada često u centru slučajeva korupcije, kao i na probleme porodičnog nasilja i slobode okupljanja, Josipović je rekao da za ta saznanja nije bio potreban američki izveštaj, jer "sve to ovde znamo i radimo na tome da stvari budu bolje".

"Kad se govori o korupciji, otvoreno je veoma mnogo slučajeva i kada se u izveštaju govori o vladi, misli se na celu administraciju, a ne samo na vladu u užem smislu reči", kazao je hrvatski predsednik.

Ističući da su mnogi visoki zvaničnici i direktori pojedinih institucija pod ozbiljnim istragama, Josipović je rekao da to znači da se Hrvatska bori protiv korupcije, što je pozitivno.
 

U komentaru na predlog vlade Jadranke Kosor o promeni izbornih jedinica, Josipović je naveo da odluka Ustavnog suda, koji je upozorio na nesrazmeru izbornih jedinica ne sme biti povod za nelogično kreiranje takvih izbornih jedinica "koje će dovesti u pitanje demokratičnost izbora".

Jopsipović je izrazio nadu da se prekrajanje izbornih jedinica neće dogoditi.

"Jedina osnova za kreiranje novog izbornog sistema i novih izbornih jedinica mogu biti realni popisi birača. Bez sređivanja popisa birača sve što se prekraja, kad bi i bilo u najboljoj nameri, ne može dati dobar rezultat i otvoriće sumnju što Hrvatskoj sada ne treba", rekao je hrvatski predsednik i naglasio da je te popise trebalo odavno srediti.

"Nadam se da će neka druga vlada, stara nova ili nova nova, to uzeti kao jedan od prioriteta na samom početku mandata, jer sve šta se radi u poslednji čas, par meseci pre izbora, nije ni dobro, niti uverljivo", zaključio je Josipović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.04.2011. 07:00
EU ima svoje interese da primi Hrvatsku u clanstvo i pored toga sto Hrvatska jos nije resila problem sa uzurpirane imovine proteranih Srba,pa cak njihovu imovinu preprodaje trecim licima. Radi se o milijardama vrednosti pokretne i nepokretne imovine.
Nedelja 10.04.2011. 10:02
....shta...niko nije primetio da je boris mlohavi dao istu izjavu o ulasku u eu....pJevaju u horu tici jugovici.....saradnici okupatora i izdajnici....a pJesma se ori "od djerdapa pa do zumberka"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online