Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.03.2011.
22:43 >> 22:58h
Beta A

Na Zagreb krenuli traktoristi, "fejsbukovci" i Bed blu bojsi

Više hiljada demonstranata okupilo se i večeras u centru Zagreba, na još jednom antivladinom protestu organizvanom preko društvene mreže Fejsbuk, tražeći smenu vlade i raspisivanje parlametranih izbora. Odvojeno od "fejsbukovaca" protestovali su i navijači Dinama, Bed blu bojsi, a poljoprivrednicima koji su traktorima krenuli u Zagreb policija je zabranila ulazak u grad.

Fejsbukovci nastavljaju proteste protiv Vlade

Oko deset hiljada građana okupilo se na Trgu bana Jelačića odakle su krenuli u protestnu povorku čije je prvo odredište bilo sedište vladajuće Hrvatske demokratske zajednice gde su uzvikivali, "Izbori, izbori!" "HDZ mafija!" i "Jaco (premijer Jadranka Kosor) odlazi!".

Demonstranti su nedaleko od ulaza u HDZ koji je obezbeđivala policija, razvili transparente "Genralni štrajk" i "Hrvatska za sve". Među transparentima bili su i "Jaca Amsterdam, mućko đubre", "330.000 nezaposlenih, 70.000 bez plate, kapitalizam ne hvala", "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokratija" i "Stranke su problem a ne rešenje".

Navijači Dinama i hajduka protestuju za sebe...

Skupu u centru Zagreba na svoj način pridružili su se i navijači Dinama "Bed blu bojs" koji bojkotuju utakmice kluba. Navijači su se okupili na Cvetnom trgu odakle su se uputiti u kafiće u centru gde su pratili utakmicu. Najavili su da neće organizovano učestvovati u protestima "fejsbukovaca". U Zagreb je stiglo i nekoliko hiljada navijača Hajduka.

U hrvatsku prestonicu danas su traktorima krenuli i poljoprivrednici iz okoline Virovitice, ali ih je policija zaustavila i zabranila im nastavak puta. Portparol policije Krunoslav Borovec izjavio je večeras da im je dolazak u glavni grad onemogućen jer njihovo skup nije bio prijavljen na području Zagreba. On je za Hrvatsku radioteleviziju objasnio da bi u protivnom došlo i do većeg poremećaja saobraćaja.

...A poljoprivrednici nisu ni stigli do glavnog grada

Policija je seljake u oko 40 traktora zaustavila posle gotovo šest sati puta. Oni su pokušali da probiju policijsku blokadu u čemu nisu uspeli, a verbalno su sukobili s policijom, javili su mediji.

Posle toga su odlučili da se vrate na svoje punktove kojima blokiraju saobraćaj na pojedinim putevima u Virovitičko-podravskoj županiji. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.03.2011. 02:57
Na muci se poznaju junaci,a da je muka -muka je,samo gde su ti junaci kod nas?! Opozicija razbijena na frakcije, navijači rasterani i pohapšeni, desničari zakonom zabranjeni,intelektualci i majstori zanata u pečalbi, ostatak omladine po "Raskršćima" i reto centrima, tinejdzeri na fejsbuku, i nešto bede po forumima koji samo ovako laje za sebe.Pas koji laje ne ujeda,a karavani i vozovi prolaze...Nema u Srbiji više volje ni za život ni za smrt! Samo puki opstanak! Ima onaj čuveni vic o dedici,studentu i filozofu koji gledaju dobru trebu dok prolazi pored njih od kojih naposletku filozof kaže:Imam gde,imam s čim, ali čemu sve to?!
Nedelja 20.03.2011. 06:43
@ww UJO KAKAV VAM JE TO HRVATSKI JEZIK DA NORMALAN COVEK UMRE OD SMEHA HEHEHE ZA VRABCA KAZETE ZRNOJED ; HELIKOPTER- ZRAKOMLAT JOS MI RECI KAKO SE KAZE TRAKTOR NA HRVATSKOM
Nedelja 20.03.2011. 21:31
Jes' da ina ovim prostestima se dosta igra na kartu nacionalizma dzaba im, sada nikako ne mogu da okrive Srbe za stanje u drzavi, sta ce sada hrvati, po prvi put da ne mogu da okrive Srbe, a nije da ne bi bilo lako, samo da mogu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online