Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 10.03.2011.
14:16
Srna A

"Neka nas Sergej pogleda u oči"

Porodice vojnika JNA ubijenih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine zabolele su reči glumca Sergeja Trifunovića koji je nazvao degenericima sve one koji su ga napali zato što je obukao majicu sa likom Jovana Divjaka, osumnjičenog za učešće u tom masakru.

Napad na vojnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici
  

"Zabranila bih promociju filma u celoj Republici Srpskoj. Razočarana sam, povređena ali i ljuta na tu decu koja zarad lične koristi zaboraviše na našu decu. Pitala sam se odakle je taj Trifunović, gde živi i da li je moguće da nije čuo za zločin u Dobrovoljačkoj!? Volela bih se sresti sa njim 'oči u oči' da vidim da li bi imao hrabrosti da me pogleda", kaže Bogdana Tomović, majka

devetnaestogodišnjeg vojnika ubijenog u Dobrovoljačkoj.


Gordana Gvozdenović, sestra ubijenog Obrada Gvozdenovića, kaže da je Jovan Divjak bio profesor njenom bratu.


"Pod Divjakovim komandovanjem je i ubijen. Šteta što ga nije naučio kako da se odbrani od podmukle izdaje. Moj brat je jedinac u celoj familiji. Razočarana sam i povređena izjavama poznatih srpskih glumaca, ali pokušavam da nađem neko opravdanje za njihove postupke. Možda su samo zloupotrebljeni, kao i moj brat 1992. godine. Ako je tako, ja im opraštam", rekla je za Srnu Gordana.


Obrad Gvozdenović, poručnik, imao je samo 23 godine kada je mučki ubijen u Dobrovoljačkoj.


Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić izvinio se za svoje postuke, ali porodice poginulih boraca nisu sigurne u njegovu iskrenost.


Posebno su ih zabolele izjave glumca Sergeja Trifunovića.

Treba zabraniti promociju filma u Srpskoj, stav je Boračke organizacije opštine Han Pijesak.


Srpski filmski megahit "Montevideo, Bog te video" nastaviće svoju promociju, ali u njegovom istorijatu neće biti upisano "Film koji je gledao najveći broj Srba".


Divjak je uhapšen u Beču u četvrtak, 3. marta po nalogu Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine kada je ubijeno 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.


Divjak je 8. marta pušten iz pritvora u Austriji uz plaćanje kaucije od 500.000 evra iz budžeta Kantona Sarajevo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2011. 16:43
Trifunovic i Bjelogrlic,su sramota Srbije,sta oni znaju o ljubavi prema biznjem i prema majci i sestri,bratu domovini,ako su tako veliki umetnici sto neiskoristise svoju velicinu i pomogose decu koja su ostala ratni sirocici,sto nepomogose ratne invalide,nego udarise na nevinu srpsku decu koja je svirepo ubijena na pravdi Boga,po nalogu zlikovca i izdajnika Divjaka!AliBogu hvala nije Beograd Srbija,i ovi umetnici nisu vecina,najveci broj Srba iz Srbije,voli i ceni i postuje svoju bracu preko Drine,nema RAZLIKE I NEMA DEOBE,MI SMO JEDAN NAROD!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online