Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 03.03.2011.
18:21
Vestionline A

Purda na slobodi!

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je danas pritvor hrvatskom veteranu Tihomiru Purdi posle odluke Tužilaštva Srbije da povuče optužnicu i zahtev za njegovo izručenje Srbiji, saopšteno je iz Suda BiH. Purda je danas kasno popodne izašao iz ekstradicionog pritvora u Zenici.

Nije bilo dokaza: Tihomir Purda
  

Purda je iz zeničkog zatvora izašao u pratnji advokata Josipa Muselimovića i predstavnika Ambasade Hrvatske u BiH, a tokom večeri trebalo bi da se vrati u Hrvatsku.

"Mogu samo reći da sam srećan jer idem kod svoje žene i dece", rekao je Purda novinarima.

Prema prvim informacijama, avionom iz Sarajeva stići će u Osijek posle 19 časova, prenosi portal "Jutarnji list".


"Sud BiH doneo je danas rešenje o obustavi ekstradicionog postupka protiv Tihomira Purde", navodi se u saopštenju, a prenose beogradske mediji.

U Sudu BiH objasnili su da je odluka o obustavi ekstradicionog postupka doneta pošto je Ministarstvo pravde Srbije putem Ministarstva pravde BiH izvestilo Sud BiH da nadležni sud u Srbiji odustaje od zahteva za izručenje Purde.

S tim u vezi doneto je rešenje o ukidanju pritvora, kaže se u saopštenju Suda BiH.


Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine odustalo je od krivičnog gonjenja Purde, kao i Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona osumnjičenih za ratne zločine u Vukovaru 1991, zbog nedostatka dokaza.

Purda je 5. januara uhapšen na graničnom prelazu u Orašju u BiH na osnovu poternice Srbije zbog ratnih zločina počinjenih u Vukovaru nad zarobljenim vojnicima JNA. U međuvremenu, prvostepeno veće Suda BiH odobrilo je 18. februara izručenje Purde Srbiji.

Četvrtak 03.03.2011. 18:27
srpsko pravosudje na celu sa hrvatom a uz pomoc diktatora je oslobodilo ovog zlikovca. ne treba se cuditi. moramo srusiti diktatorsku dedinjsku oligarhiju koja kljuca od NVO-HRVATA-SANU+PEDERI. sinovi oceva komunista su nam glave dosli. za njih ce i samica biti hotel. necemo im oprostiti ni jedan dan od nasih deset godina koje su nam uzeli.
Četvrtak 03.03.2011. 18:53
Nista ovo nije, Purda je lisen slobode na zahtev Srbije i to ima da mu se plati za lazno prijavljivanje, zatvaranje i maltretiranje. Ima da nas kosta kao Svetog Petra kajgana ovo ludilo od vlasti. Pa nije Purda iz Obraza, nego branitelj iz dragovoljaca, sa njima nema rekla ova ili ona ambasada.
Četvrtak 03.03.2011. 18:45
Eh moj Kajga. Narod umoran od politike . 20. god. lazi prevara pljacki i ostalog sranja. Ti sigurno to dobro znas. Moji Macvani dole kazu -More zabole me samo da nebude rata. Medijska masinerija cini svoje . Zaludi pa vladaj. Narod nam se iskvario nije to Srbija. Zalosno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online