Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.03.2011.
01:15
Beta A

Demonstranti pred stanom Jadranke Kosor

Iako su inicijatori antivladinog skupa u Zagrebu organizovanog preko društvene mreže Fejsbuk sinoć oko 22 časa označili kraj protesta, oko 200 demonstranata krenulo je u protestnu šetnju do stana premijerke Jadranke Kosor u naselju Ravnice.

U blizini Dinamovog stadiona na Maksimiru policija je blokirala ulicu, pa su se demonstranti počeli razilaziti. Neki od njih su, međutim, najavili da su spremni da protestuju celu noć.

Korupcija i tranziciona pljačka izjele su i Hrvatsku i druge ex-YU republike...

Skup koji je počeo u 18 časova na Markovom trgu protekao je bez većih incidenata, a za sredu je najavljeno novo okupljanje.

Protest su obeležile jake policijske snage koje su demonstrantima blokirale pristup sedištima vlade na Markovom trgu gde su zabranjena protestna okupljanja i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na Trgu žrtava fašizma, a nekoliko puta je nakratko blokiran i saobraćaj trasama kojima se kretala protestna kolona.

Policija je saopštila da je uoči protesta privela nekoliko osoba kod kojih su pronađena pirotehnička sredstva.

Više stotina demonstranata na protestu je zatražilo ostavku vlade na čelu s premijerkom Jadranke Kosor. Inicijator protesta Ivan Pernar na početku skupa na Cvetnom trgu oštro je kritikovao aktuelnu vlast, istakavši da je neodrživa situacija u kojoj je više od 330.000
nezaposlenih.

"Ostavka je ono što se traži zato što ste izdali sve ono što se izdati moglo. Prevarili ste sve i svakoga i pretvorili ste ljude u sirotinju i robove stranih banaka", rekao je Pernar.

Prekidan je povicima "Dole vlada", "Dole HDZ", "Jaco, odlazi". "Ne mogu da nazivaju huliganima one koji su hteli da probiju policijsku barikadu i protestuju na Markovom trgu.

Ova vlast je zatvorila ljude jer je u njima videla neprijatelje svoga fašističkog režima", poručio je Pernar, koji je više puta pozvao okupljene na miran protest.

Demonostranti su se, kao i na prošlonedeljnim protestima, uputili prema sedištu vlade na Markovom trgu (Gornji grad) gde su zabranjena protestna okupljanja.

...pa je sve više onih koji se sa setom prisećaju vremena pre 1991. godine

S njima nije bio Pernar koji ima sudsku zabranu približavanja Gornjem gradu budući da je prošle sedmice privođen zbog pokušaja proboja policijske blokade.

Jake policijske snage zaustavile su demonstranti u Radićevoj ulici gde su protekle subote izbili sukobi policije i demonostranata.

Okupljeni su ispred policijskog kordona uzvikivali "Hoćemo izbore" i "Jaco, odlazi", nakon čega su pošli ka sedištu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na Trgu žrtava fašizma.

I tamo su ih dočekale jake policijske snage, koja je blokirala prilaze zgradi vladajuće stranke. Demonstranti su uspeli da se probiju preko puta zgrade HDZ gde su oko pola sata skandirali "HDZ lopovi", "Hoćemo izbore", "Mito, korupcija, hrvatska policija",
"Štite lopove", "Svi na ulice"...

Demonstranti su tokom protestne šetnje, centralnim gradskim ulicama, došli i do Nacionalne i univerzitetske biblioteke u kojoj je bila dodela Zlatne kune uspešnim privrednicima, a gde se nalazila premijerka.

Policijski kordon blokirao je pristup i toj zgradi, a kasnije su opet sprečili demonostrante pri novom pokušaju da odu na Markov trg. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online