Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.02.2011.
20:50
Vestionline A

Demonstranti u Hrvatskoj: Srbi su agresori

Oko 200 demonstranata okupilo se danas u centru Zagreba na antivladinom protestu koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook).

Postavljanjem metalnih ograda u svim okolnim ulicama, policija je sprečila demonostrante da dođu do sedišta vlade na Markovom trgu na kojem su Zakonom o javnom redu iz 2005. zabranjena protestna okupljanja.

Inicijator protesta Ivan Pernar priveden je kada je pokušao da probije policijsku barikadu na Gornjem gradu, a nakon toga i još dve osobe. Tražeći ostavku vlade, protestna kolona u kojoj su bili većinom mlađi ljudi, krenula je s glavnog zagrebačkog Trga bana Jelačića do sedišta vlade uzvikujući "Mafija i lopovi", "HDZ lopovi", "Jaco
odlazi", "Jaco, mi smo gladni, želimo jesti".

Kod Markovog trga dočekale su ih barikade i policija, a svi prilazi Markovom trgu blokirani su još od 11.30, sat i po uoči zakazanog protesta.

Prolaz je zabranjem svim građanima, a mogli su da prođu samo novinari sa akreditacijama za praćenje Sabora čije se sedište nalazi preko puta zgrade vlade.

Nakon privođenja Pernara, okupljeni su počeli da bacaju u pravcu policije čajne kolutiće i kovanice i uzvikuju "Ovo je zatvor", "Dole Vlada, dole lopovi".

Antivladin protest organizovao je Savez za promene na inicijativu Ivana Pernara (26) koji je na sebe skrenuo pažnju kada je, zajedno s još dve osobe, nedavno protestovao ispred vlade tražeći njenu ostavku.

U obraćanju okupljenima, Pernar je rekao da se pored ostavke vlade traži i nacionalizacija banaka u stranom vlasništvu, prestanak zastrašivanja novim haračima i prestanak vladavine birokrata. Hrvatski laburisti - stranka rada danas su u Zagrebu saopštili da je njihovu akciju "Pišite vladi-ostavka" potpisom podržalo više od 61.000 građana.

Oni će u četvrtak predati potpise premijerki Jadranki Kosor.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 22:44
Srbija se umiriti ne moze vise! Samo je pitanje dana kada ce narod ustaiti. Ja cekam!
Utorak 22.02.2011. 23:07
Nemogu da prezale sto nisu napravili jos jedan Jasenovac,nema samo sto smo se branili i sto se nisu napili srpske krvi vilene nemogu da se smire,jesu antihristi majko mila,neka im je Bog na pomoci,krvolocnog li naroda Boze dragi!
Sreda 23.02.2011. 11:09
Eee, cime se oni zamlacuju...kao da ce im ta prica o "zrtvi i agresoru" obezbediti bolji zivot!?? Pa, ti ljudi koji protestvuju u Zg i Bg u istom su problemu, treba bukvalno da podrze jedni druge u borbi za bolji zivot...Ali, ipak je nacionalizam bio i ostao zabava za sirotinju...Mozda je vreme da ta sirotinja vise ne bude toliko glupa da to ne vidi !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online