Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.02.2011.
19:13 >> 22:10h
Srna A

Dodik: Pravi borci, izvinite!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je žao ako je svojom nedavnom izjavom u vezi sa protestima uvredio ijednog istinskog borca i dodao da je spreman da uvek takvim borcima iskaže svoje poštovanje i izvinjenje. "Ali ne i spekulantu koji koristi prava boraca, a to ne zaslužuje", rekao je Dodik, koji je prisustvovao vanrednoj sednici Predsedništva Boračke organizacije Srpske u Banjaluci.

Milorad Dodik

Dodik je rekao da je, bez obzira što je morao da prekine posetu Beogradu gde i danas ima sastanke, želeo da razgovara sa Predsedništvom BORS-a kako bi iskazao svoj odnos prema boračkoj organizaciji i njenom značaju u društvu.

On je rekao da je BORS za njega važna organizacija i najvažnija organizacija za očuvanje RS i svih njenih vrednosti, naglašavajući da je to njegovo trajno opredeljenje.

"Ja nemam problema sa BORS-om, već sa nekim spekulantima koji su sebi dali prava koja ne zaslužuju i koji koriste pojedine medije za produbljavanje razlika koje danas, očigledno, ne postoje", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da između rukovodstva BORS-a i RS, bez obzira na ranije izrečene emocije, postoji jedinstvo u bazičnim pitanjima , a to su RS zauvek, a BiH dok mora.

"To je nešto što ćemo nastaviti da gradimo, inicirani onim što smo mogli da vidimo u federalnim medijima koji su bez prestanka pokušavali da problematizuju stvari i pošalju sasvim drugu poruku", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je ponovio da će borački dodatak za prošlu godinu biti isplaćen do 18. februara, što je pre zakonom određenog roka a to je kraj prvog tromjesečja, odnosno 31. mart.

Dodik je poručio da je osnova borbe koju treba voditi zajedno sa BORS-om da se sredi društvo do te mere da država isplaćuje sve svoje obaveze prema istinskim borcima otadžbinskog rata, jer oni to zaslužuju.

Predsednik Srpske je rekao da će se zbog ekonomskih problema sa kojima se suočava čitav svet, i u RS morati definisati i redefinisati određeni odnosi.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić zahvalio je predsedniku Dodiku što je prisustvovao sednici Predsedništva BORS-a, jer je na taj način iskazao poštovanje prema boračkoj populaciji.

On je rekao da Vlada RS ostaje pri izvršavanju svojih zakonskih obaveza i da očekuje puno razumevanje boraca za sve ono što RS danas radi u odbrani svog identiteta i što rade njene institucije u izvršavanju prava i obaveza i prema drugim korisnicima prava.

Đokić je rekao da je dogovoreno da borci budu uključeni u reformu penzijskog sistema i boračko-invalidske zaštite.

Članovi Predsedništva Boračke organizacije RS postigli su danas konačan dogovor sa predstavnicima Vlade RS o isplati boračkog dodatka za borce prve i druge kategorije i naknadi za odlikovanja i medalje, saopštio je predsednik Predsedništva BORS-a Dražen Perendija.

Utorak 08.02.2011. 22:09
admine zasto tolike sankcije sada ovo ne lici ninasta sve je nepovezano i glupo,zarad nekihn provokatora svi moramo da ispastamo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online