Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 28.01.2011.
19:46
Vestionline A

Smenjena zbog izjave "Kosovo je Srbija"

Mlada članica Socijaldemokratske partije iz Trogira smenjena je sa funkcije sekretarice izbornog štaba SDP-a i preti joj isključenje iz stranke zbog iznošenja ličnog stava da je proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije greška, a da je "Kosmet srpski od kada je sveta i veka".

Stranke ne praštaju lični stav: Helena Novak

Mlada aktivistkinja Socijaldemokratske partije u Trogiru Helena Novak smenjena je s funkcije sekretarice izbornog štaba SDP-a u 9. izbornoj jedinici pošto su mediji objavili da je na svom Fejsbuk profilu napisala da je "Kosovo srpska teritorija otkada je sveta i veka" i da će se priznavanje nezavisnosti "Evropskoj uniji razbiti o glavu jer je dozvolila Albancima da imaju još jednu mafijašku državu".

O Albancima je napisala i da ih ima i u Trogiru, da "imaju zlatare, pekare, poslastičarnice - varaju, lažu, švercuju, diluju, pucaju, obračunavaju se na svoj način, oni su sve samo nisu pošteni, vredni ii dobri".

Helena je smenejna i pored toga što je uveravala da su to njeni privatni stavovi i da nemaju veze sa njenom strankom SDP, kao i da nema ništa protiv Albanaca među kojima ima mnogo prijatelja. Forum mladih SDP-a je po hitnom postupku isključio Novakovu iz svojih redova, a sada je na redu županijska organizacija te stranke (koja je inače na vlasti u Trogiru) da odluči da li će biti isključena i iz redova SDP-a.

"Novakova je odmah uklonjena sa funkcije sekretara štaba SDP-a za 9. izbornu jedinicu", potvrdio je koordinator ove stranke za to područje Ranko Ostojić i objasnio da se "radi o vrednoj i marljivoj mladoj osobi, ali ne može ostati zbog stava koji je potpuno suprotan stavovima SDP-a".

Predsednik županijskog SDP-a Arsen Bauk povodom ovoga kaže da je slučaj u nadležnosti ogranka stranke, a više stranačke instance neće se mešati u njihovu konačnu odluku. Bauk napominje da deo stavova Helene Novak spada u političku sferu i o njima se može raspravljati, ali "deo o Albancima je apsolutno neprihvatljiv i suprotan politici SDP-a".

Helena Novak, inače, odnedavno više nije većnica SDP-a u Gradskom veću Trogira, jer se zaposlila u gradskoj upravi, pa će se videti da li će njeni privatni politički stavovi koji odudaraju od stranačkih imati uticaja i na njenu egzistenciju.

Na Helenine stavove, koje je široj javnosti prvi objavio "Nacional", oštro su reagovali i predstavnici albanskih organizacija u Hrvatskoj ocenjujući ih kao antialbanske i antikosovske i tražeći od nje da se izvini albanskom narodu.

Petak 28.01.2011. 20:10
DeMonkratska Hrvatska nema sta.Kad neko iznese istinu ima da ga nema stvarno drmonkratija.Svaka cast Helena na tvojoj iskrenosti i HRABROSTI da kazes istinu koju svi znaju ali nece da cuju. Kosmet je Srpski od kad je sveta i veka.
Petak 28.01.2011. 20:00
mozes kod spskog medveda. uclani se u DSS.
Petak 28.01.2011. 20:19
Nije nju smenio stav o srpskom Kosmetu nego stav o albancima u Dalmaciji. Zajednica albanaca Splitsko Zadarske regije deluje brzo i ostro ali preko Hrvata. Tako su kod nas smenili Rankovica nije prvo ni znao da su ga albanci smenili preko Srba. Proverena taktika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online