Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 28.01.2011.
03:16
Alo A

Plaća Hrvatskoj odštetu što su mu ubili porodicu!

Petar Mileusnić (75), Srbin iz Novske, mora da plaća odštetu Hrvatskoj zbog masakra u kojem su hrvatski vojnici pobili njegovu porodicu. Petar mora da plati 21.500 kuna, odnosno gotovo 3.000 evra sudskih troškova, zbog oslobađanja dželata koji su mu na početku rata ubili ženu i ćerku, a zbog kojih je tužio državu, prenose beogradski mediji.

Petar Mileusnić pokazuje mesto na kome se dogodilo svirepo ubistvo
 

Već tri meseca, na osnovu skandalozne oslobađajuće presude, Petru odbijaju trećinu od 2.200 kuna, ili oko 300 evra, koliko iznosi njegova mizerna penzija.

Lični pakao Petra Mileusnića počeo je 18. novembra 1991. u 21. 45, kada su mu u kuću provalila petorica hrvatskih vojnika i ubila ćerku Goranku, suprugu Veru i komšinicu Blaženku Sabak, koja im je došla u posetu. On je samo čudom preživeo, iako je dobio jedan metak u lice i 14 u telo!

Petar je za “Alo!” teškim i rezigniranim glasom opisao tragediju koja ga je snašla.
 

- Bilo nas je pre rata sedmoro u kući, a sada sam sam… Da sin Goran sa suprugom i sinom nije u maju 1991. otišao u Nemačku, verovatno bi i oni bili ubijeni… Te noći supruga i ja smo taman legli, a ćerka je uz sveću u dnevnoj sobi pričala s komšinicom. Odjednom je neko provalio vrata, začuo sam glasove i vrisak moje ćerke, koja je imala 20 godina.

- Skočio sam iz kreveta i ugledao hrvatske vojnike kako je tuku. Kad su me primetili, jedan od njih me je uhvatio za pidžamu i pocepao je, a zatim mi nožem probio ruku i posekao šaku. Potom me je tukao dok sam ležao na podu… Ćerka je u suzama pokušala da me zaštiti, a oni su joj ispalili metak u čelo. Odmah posle toga je u sobu ušla i moja supruga, ali su je dočekali rafalom preko grudi – priseća se Petar.
 

Zlotvori nisu poštedeli ni komšinicu, koja je po nacionalnosti bila Hrvatica. Nju su doslovce izmasakrirali, a jedan od ubica joj je čak i odsekao prst ne bi li skinuo prsten.
 

Petru su dok mu je jedan od monstruma čizmom pritiskao glavu o pod, prvo ispalili metak u obraz, a potom još 14 u telo.
 

Kako je rekao Petar, ova zverstva nisu bila kraj. Usledilo je - slavlje komšija!
 

- Ovde nemam više prijatelja… Među ovima koji su ostali bilo je i onih koji su slavili kada mi je pobijena porodica - kaže Petar.
 

Ono što je usledilo posle fizičkog oporavka bilo je dodatno utrljavanje soli na ranu. Petar je naime tužio ubice i Hrvatsku, sa odštetnim zahtevom, a dobio je - obavezu da plati sudske troškove!

Sud je oslobodio krvnike Željka Belinu, Dejana Milića, Ivana Grgića i Zdravka Pleseka. Peti monstrum, Dubravko Leskovar, u međuvremenu je umro.
 

Sudija Snježana Mrkoci je “utvrdila da su po ranijem zakonu ubice bile amnestirane”, zbog čega je odbila da ih osudi. Štaviše, njena završna reč bila je dodatni šamar.
 

Rekla je: “Žao mi je što moram da sudim našim vojnicima za zločine za koje smo bili navikli da ih je počinila druga strana, pogotovo u dane kad palimo sveće za Vukovar.”

Petak 28.01.2011. 08:42
Djedo 75god..viste preziveli sve u zivotu dva rata ste preziveli izgubili ste sve stoste imali porodicu kaja je naj vaznija u zivotu. ......sada moj djedo 2 bombe i pravo u sud i plati im sa kamatom pa neka svet i dalje prica kakvi su Srbi.
Petak 28.01.2011. 04:27
Moram iskazat duboki naklon ovom čovijeku te iskrenu sučut njegovoj obitelji..Jednostavno ne znam kako se izrazit na ovakav komentar(mada ima ne pravilnosti od strane urednika,ali nema veze) jedino mogu iskazat B.J.E.S.!!! to je mala riječ,ako je doista tako,da su ti monstrumi pušteni(mada sumnjam,jer znam da je njih 5 osuđeno na dugogodišnje kazne) ovdje se radi samo o jednom puštenom i zato sam spomenuo urednika,ali svakako jadan je taj sudac,ako je mogao čovijeku dosudit da plati ovaj iznos,i ja ovdje pred ovim auditorijem kao čovijek(pogođen iskreno tužnom pričom ovog "jadnog" čovika) obećavam te se obavezujem (s obzirom na svoje mogućnosti,a i prijatelje koje imam u svom poslovnom krugu
Petak 28.01.2011. 06:42
Kao Srbi su sproveli genocid,a hrvatska tuži Srbiju.Zahvaljujući idiotima koji su poslali ljude u hag da im se sudi i oni tamo naravno osuđeni,aj sad da bude i neka su neki od njih za nešto krivi,npr pobegli iz škole tri puta u osmom razredu,sada će lepo ovaj deda da plaća,ali ajde deda je još u hrvatskoj,nego će da plaćaju i Srbi iz Srbije.E ja sam Srbin koji to nije hteo pa sam otišao iz Srbije,a demokrate nek jašu i lažu skotove,nek im opet ponude silnu cifru od oko 1000€ da izdaju Srbiju i sebe.Sorry bosse,sorry bosse,........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online