Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 25.01.2011.
16:09 >> 19:48h
RTS A

Hrvatska odbornica: Kosovo je srpsko!

Nezavisnost Kosova je greška, ocenila Helena Novak, odbornica SDP-a u Trogiru. Kosovo je srpsko otkad je sveta i veka, a Albanci koji žive u Trogiru ponašaju se neprihvatljivo, smatra Novakova.

Helena Novak: Nezavisnost Kosova je greška
 


Odbornica Socijaldemokratske partije u gradskom veću Trogira Helena Novak, našla se na udaru zbog stavova koje je objavila na Fejsbuku, a u kojima ocenjuje da je nezavisnost Kosova greška i upozorava na neprihvatljivo ponašanje Albanaca koji žive u Trogiru, piše nedeljnik Nacional.
 

"Demokratija podrazumeva teritorijalnu celovitost i suverenost međunarodno priznate Srbije. Kosovo je srpska autonomija i po međunarodnom i po nacionalnom pravu pokrajinskoj skupštini je nadležna Republička Skupština.
 

"A ako ćemo pričati o Šiptarima, ima ih u Trogiru, imaju zlatare, pekare, poslastičarnice. Varaju, lažu, švercuju, diluju, pucaju, obračunavaju se na svoj način. Oni su sve samo nisu pošteni, vredni i dobri. To je smešno. Ali nemam ja ništa protiv njih. Ja pričam o Kosovu - srpskoj autonomnoj pokrajini", pisala je Novakova, koristeći dalmatinsku leksiku.
 

"Kosovo je Srbija, a to što se neko pravi pametan u EU, a nikad na ovim prostorima nije bio, to je problem. I to su nacisti novog doba", piše Helena Novak.
 

"Kosovo je srpska teritorija otkad je sveta i veka, a ovo će se EU razbiti o glavu, jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu", piše Novakova. Ona smatra i da "Hrvati i Dalmatinci nisu isti narod i što ćemo sad? Hoćemo li se odvojiti?"
 

Novakova je u izjavi za Nacional ukazala da prepiska na Fejsbuku iskazuje njene stavove prema samostalnosti Kosova, ističući da su oni njena privatna stvar i da se nikako ne bi smeli protumačiti kao stavovi SDP-a.
 

"Navela sam Kosovo samo kao primer, jer smatram da je EU napravila grešku s priznanjem te države, pa se otvorila mogućnost da još neki narodi počnu da traže svoje pravo na osamostaljenje, što po meni nije dobro", kaže Helena Novak.

Zajednica Albanaca Splitsko-dalmatinske županije protestovala je kod gradonačelnika Trogira Damira Rilje.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.01.2011. 16:43
Cim su osnovali Zajednicu Albanaca Splitsko zadarske zupanije, morali su znati da je pocelo pregrupisavanje. Sad ce otkup zemljista, pa polako da sastave Split i Ulcinj. To je inace predvdjeno 1915 god. Londonskim sporazumom da pripadne Kraljevini Srbiji, pa prema tome njihovi "istoricari" smatraju da nije Hrvatsko. Kad je tako - njihovo je.
Utorak 25.01.2011. 16:49
поздрављам њено здраво и храбро размишљање!
Sreda 26.01.2011. 21:17
gospođo svaka čast vi ste budučnost zdravih odnosa na ovim prostorima a ne tadić i josipović.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online