Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Nedelja 23.01.2011.
22:09
Vestionline A

Norac od februara na slobodi?!

Advokat hvatskog generala Mirka Norca koji služi 15 godina zatvora zbog ratnih zločina u Medačkom džepu 1993. i Gospiću 1991. godine, najavio je da će uskoro zatražiti prevremeno puštanje na slobodu Norca koji će u februaru izdržati dve trećine kazne.

Izgleda da je odležao svoje: Mirko Norac u haškoj sudnici
 


Kako prenose hrvatski elektronski mediji, advokat Vlatko Nuić je rekao da to dozvoljavaju i hrvatsko i haško zakonodavstvo i da na osnovu dosadašnje prakse očekuje povoljno rešenje tog zahteva.

"Očekujemo da će se molba razmotriti i odluka doneti u prvoj polovini godine", izjavio je Nuić i ocenio da to zavisi od toga kada će biti održana sednica komisije za uslovno otpuštanje.


"Očekujemo da će se na Norca primenjivati isti kriterijumi koji su se primenjivali i za druge i koji su već pušteni na slobodu, a suđeni su po haškim optužnicama. Praksa je da se udovoljava takvim zahtevima nakon dve trećine odslužene kazne i videćemo kako će komisija odlučiti", kazao je Nuić.


Norac je za planiranje i sprovođenje likvidacije više desetina srpskih civila u Gospiću pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora, a za ubijanje 30-ak civila i pet zarobljenika, kao i uništenje više stotina zgrada i drugih objekata u Medačkom džepu, na šest godina.

Vrhovni sud je za jednu godinu smanjio ovu drugu presudu Županijskog suda u Zagrebu. Te dve kazne su objedinjene u kaznu od 15 godina.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.01.2011. 22:44
Jos jedan primer da se samo srbima sudi i to maksimalno.ovaj pobio 50 ljudi i to civila a mozda je poubijao i vise to bog zna i zato dobio samo 12-13 godina dok naseg seselja skoro toliko drze u zatvoru a nemaju nikakav dokaza.ej boze.
Nedelja 23.01.2011. 23:11
Zamolio bih svakoga da procita aktuelno izdanje treceg oka i da svako od vas vidi kako nas eu i usa ubijaju i dan danas iz neba.Za plavo nebo iznad srbije-to je naslov.pa braco jurite i dalje u zagrljaj neprijatelju.
Nedelja 23.01.2011. 22:30
Prije svega ne komentiram ovo da bih branio Norca kao prvo...Kao drugo ispravak netočnog navoda uredniku teksta jer Norac nije osuđen za (kako je naveo) "ubistvo 30tak civila" već radi toga šta nije spriječio da do toga uopće dođe (što naravno ne umanjuje okolnost ne djela) ali ipak radi istine koja mora bit prije svega TOČNA!!! ne nametljiva,ISTINITA!!! sa vaše-naše-njihove strane!! jedino tako se ide naprijed,i jedino tako ćemo se riješit prošlosti a gradit budućnost..a što se tiće puštanja na slobodu,to je ista priča Šljivančanina,nakon dvije trćine kazne ima pravo na puštanje kako oni to zovu uvjetnu slobodu...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online