Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 22.01.2011.
20:44
Beta A

Josipović: Nema lova na branitelje

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Zagrebu da se slučajem hrvatskog veterana Tihomira Purde, koga Srbiji tereti za ratne zločine, ne otvara "lov na veštice", posebno ne na veterane.

"Ne poznajem konkretan slučaj i neću suditi o tome šta će da urade vlasti BiH. Naše državno tužilaštvo je reklo šta o tome misli i nemam tome šta da dodam", odgovorio je Josipović novinarima na pitanje da li očekuje da će Purda iz pritvora u BiH biti izručen Srbiji koja je podnela zahtev za izručenje.

Državno tužilaštvo u Osijeku u četvrtak je odlučilo da neće tražiti Purdino izručenje iz pritvora u BiH u kojem se nalazi od 5. januara, kada je uhapšen po poternici Srbije, jer je istragom utvrđeno da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv
njega u Hrvatskoj.

Ne postoji ''lov na veštice'': Ivo Josipović
 

Josipović je odbacio ocene da je tim slučajem otvoren "lov na veštice", ističući da kao predsednik može apsolutno da garantuje da nema nikakvog progona, nikakve hajke i da niko ne namerava da otvori "lov na veštice, posebno ne na veterane".

"Oni su zaslužni za našu slobodu, ponosni smo na njih, a žalosno je što neki pokušavaju da zloupotrebe veterana u političke svrhe", ocenio je hrvatski predsednik i dodao da će na narednom susreti s članovima Predsedništva BiH razgovarati i o pravosudnoj saradnji sve države.

Hrvatski šef diplomatije Gordan Jandroković izjavio je danas da će Vlada u slučaju Purda učniti sve kako bi se on vratio u Hrvatsku. On je novinarima u Zagrebu rekao da vlada prati sve šta se u vezi s tim slučajem dešava u BiH.

Slučaj Purda danas je komentarisao i predsedik desničarske Hrvatske stranke prava Daniel Srb, koji je rekao da je Tihomir Purda "žrtva nevešte hrvatske diplomatije".

"Četnici i zločinci u Hrvatskoj se aboliraju i na njih se primjenjuje Zakon o opštem pomilovanju, a nasuprot tome hrvatski veterani se hapse bez ikakvog dokaza", smatra Srb.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 20:58
Jedina razlika izmedju "Lepog" i ovog Josipovica jeste u broju procitanih knjiga - na strani josipa, inace bez toga su indenticni kurtoni koji skakucu kad Ameri narede da skakucu, zalosno!
Subota 22.01.2011. 20:46
Bravo! Pravne Institucije Hrvatske,Srbije i BIH-a neka rade svoj posao,potpuno se slažem!
Subota 22.01.2011. 21:50
Svaka cast njima oni svoje borce neisporucuju a mi s ovim predsednikom na vlasti ispadosmo teske budale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online