Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Četvrtak 20.01.2011.
02:46
S. Princip - Vesti A

Srbija Kepu okrenula leđa?

Ako Hrvatska preuzima slučaj svog državljanina Tihomira Purde lišenog slobode po srpskoj poternici, zašto Srbija ne može da se prihvati predmeta srpskog državljanina Dragana Vasiljkovića uhapšenog po hrvatskom zahtevu?

MATICA NEZAINTERESOVANA: Dragan Vasiljković

Ovo je pitanje koje poslednjih dana iz Sidneja šalju na različite adrese u Srbiji, u još jednom, grozničavom pokušaju da animiraju srpske vlasti za slučaj Dragana Vasiljkovića.

Njegova supruga Nada Lukić i još nekolicina članova najužeg tima koji pomažu Kapetanu Draganu, koji je ove nedelje napunio pet godina u australijskom zatvoru, rade na tome da se proces protiv njega poveže sa dogovorom Beograda i Zagreba u vezi sa Hrvatom Tihomirom Purdom.


Purda je hrvatski državljanin uhapšen u Bosni, po poternici iz Srbije zbog optužbi za ratni zločin. U nedavnim razgovorima između Jadranke Kosor i Borisa Tadića, pokrenuto je pitanje ovog čoveka osumnjičenog za zločine u Vukovaru i ideja da ga srpske vlasti prepuste hrvatskom pravosuđu.

Nešto kasnije prošle nedelje, dvoje ministara pravosuđa, Dražen Bošnjaković i Snežana Malović, dogovorili su se da u roku od sedam dana Srbija susednoj zemlji isporuči dokumentaciju koja tereti za ratni zločin, ne samo Purdu, već i druge hrvatske državljane. Taj rok ističe danas.


- Želimo da pitamo i srpske političare i srpske medije: ako Hrvatska može preuzeti Purdu, zašto Srbija ne može preuzeti Vasiljkovića? - kaže Nada Lukić.


U međuvremenu, kako saznajemo, profesor Vojislav Ilić i Ilija Glišić obratili su se sa sličnim pitanjem nekim članovima parlamenta Srbije kao i Ministarstvu dijaspore.
Dragan Vasiljković u sidnejskom zatvoru Silvervoter očekuje pretres po svojoj (konačnoj) žalbi na presudu Federalnog suda o njegovom izručenju.

Beograd bez glasa


Nada Lukić, supruga Dragana Vasiljkovića, navodi da je prošle nedelje slala pisma na više adresa, uz ostalo na nekoliko novina u Beogradu, ali i na ministarku Malović, kao i na Fejsbuk profil predsednika Tadića sa pitanjem zašto Srbija da ne preuzme Kepa, kad je Hrvatska preuzela Purdu.


- Niko nije odgovorio - navodi gospođa Lukić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 08:07
Srbija se odrice svojih junaka i rodoljuba.Mi smo za zvanicnu Srbiju otpisani,i onaj sorry boss-smrkanovic deo nekog naroda koji parazitira na stetu Srba i Srbije,nase svete zemlje,jos uvek radi na tome da se i najmanji promil nacionalnog identiteta i svega Srpskog zatre.Kad su kojekakvi ustaskomudzahedinski unuci na vlasti,kako ce ta vlast i drzava da pomognu rodoljuba,bilo kojeg?Bitno je da se siptarima dodeli stipendija u BGD,njihove tate su klale Srbe i silovali Srpkinje i Srpkinjice,pa je red da im se uzvrati.Neko je dobio penziju,neko jos ceka,kao oric naseronja npr.I tako,zbog toga su Srbi u Srbiji nagrabusili i lude,neki su otisli,neznano kuda,i cekaju,kao pravi Hajduci,svoj momenat.
Četvrtak 20.01.2011. 09:58
I na kraju pored svih lazi i obmana pored ovog za Kapetana i pored gmo hrane, pored ponizavanja i rasprodavanja Srbije i njenog naroda pored sluganstva zlobnom zapadu, posle nepokretnja niceg protiv terorista i kradljivaca organa,pored menjanja istorije na stetu Srpskog naroda i svega sta cini ova gamad od vlasti sa Olosem Tadicem na celu opet ce se naci najmanje 30 do 40% Srba sto ce da glasa za tu gamad? E PA KO JE ONDA GAMAD RECITE MI?
Četvrtak 20.01.2011. 11:27
Okrenula mu je ledja zato sto je spasavao Srpski narod od ustaskog pokolja,zato sto nije dozvolio da se ponovi GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM,DA SE JASENOVAC NEPONOVI GDE SU USTASE POBILE 700 000 SRBA JEVREJA I ROMA,e zato smo mu okrenuli ledja!SRAM TE BILO SRBIJO,zato sto cutis sto neznas nista da kazes!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online