Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.12.2010.
16:15
Mondo A

Župnik zlostavljao ljubavnicu

Sveštenika iz Rušćice u opštini Klakar, županija Brodsko-posavska, policiji je - zbog porodičnog nasilja - prijavila žena s kojom 15 godina živi u vanbračnoj zajednici.

Osumnjičeni je pušten ubrzo nakon iskaza policiji i istražnom sudiji


 

"Jutarnji list" danas u priči pod naslovom "Crkvu trese dosad nezabeležen skandal" piše da je reč o Željku Zuanoviću (48), koga je prijavila K. Z. iz jednog mesta pored Osijeka, s kojom ima dvoje dece, od devet i pet godina.

Pripadnici osječko-baranjske policije priveli su Zuanovića, ali kad je kriminalistička obrada počela, naređeno im je da se maknu sa slučaja da bi ga preuzeo Zavod za maloletničku delinkvenciju, koji je nadležan i za porodično nasilje.

To se dogodilo nakon intervencije iz Biskupije đakovačko-srijemske. Zuanović je pušten ubrzo nakon iskaza policiji i istražnom sudiji. Prethodno je Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku utvrdilo da nema elemenata za njegovo zadržavanje.

Osječka policija, tvrde izvori "Jutarnjeg lista", intervenisala je nakon što je prijava protiv sveštenika podnesena u Zadru, gde se K. Z. sklonila u strahu od nasilničkog ponašanja župnika.

Zuanović, koji se zaredio 1991, služio je u više slavonskih župa. Do 2005. vodio je župu u Budimcima i Poganovcima, gde se angažovao u izgradnji tamošnjih crkava.

Pred Božić 1999, tadašnji osječko-baranjski župan Branimir Glavaš je za te crkve uručio donaciju županije od 200.000 kuna.

Poganovci i Budimci do rata su bili pretežno nastanjeni srpskim stanovništvom i tamo nije bilo katoličkih crkava. Danas u tim selima doseljeni vojvođanski Hrvati većinsko su stanovništvo.

Istovremeno s tim dvema crkvama, niknula je ogromna porodična jednospratnica u kojoj je živela njegova K. Z. i u koju je on često dolazio.

Župnik Zuanović predaje i veronauku u osnovnoj školi Vladimir Nazor u Slavonskom Brodu. Autor je više knjiga pesama, basni i aforizama...

Kad su ga novinari dočekali pred njegovim župnim uredom, bio je neugodno iznenađen.

"U takve stvari ne bih ulazio i s vama razgovarao ni o čemu. Imam svoj život, crkvu, osam napisanih knjiga i pametnijeg posla nego se izlagati medijima", kazao je velečasni Zuanović.

Zainteresovalo ga je samo otkud novinarima ta informacija, da li ju je dala "ta gospođa", pa je odlazeći poručio: "Imajte poštovanja prema sveštenicima"!

Ostaje nejasno šta će biti sa K. Z, gde će i kako živeti sa župnikovom decom, ko će ga naterati da joj daje alimentaciju...

Petak 17.12.2010. 16:39
Имао жену и још је злостављао! Па очигледно да је из Римокатоличке цркве... Нећу никог да вређам, али та "црква" је заиста дубоко морално потонула, дубоко...!
Nedelja 19.12.2010. 16:58
vise me brine sudbina nesretne zene i dece nego ovoga i ovakvih zupnika, nije ni cudo sto su ovakvi iz koje i icije literature stecu "znanje"...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online