Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 17.12.2010.
01:06 >> 17:22h
Vestionline A

Đukanović se povlači sledeće nedelje?

Podgorička štampa ponovo je aktuelizovala povlačenje premijera Crne Gore Mila Đukanovića, godinu dana pošto je on sam to najavio. Prema navodima dobro obaveštenih izvora Đukanović bi mogao da siđe sa vlasti već sledeće nedelje.

Zagonetno zbori: Milo Đukanović
 
Podgorička štampa tvrdi da Đukanović ubrzano priprema ambijent za povlačenje, uključujući pripremu smene na čelu crnogorske vlade, na kojem bi ga najverovatnije nasledio njegov višegodišnji favorit, aktuelni vicepremijer Igor Lukšić.

Sam Đukanović je podstakao takva očekivanja kada je, na novinarsko pitanje da li će Novu godinu dočekati kao premijer odgovorio sa zagonetnim "Viđećemo".

Politički analitičari procenjuju da bi on ukoliko napusti premijersko mesto mogao još neko vreme da zadrži lidersku funkciju u vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista.

O mogućnosti da Đukanović u decembru napusti državničku karijeru govorilo se i pre nekoliko meseci kada je podgorička štampa navodila izjave obaveštenih izvora da je će premijer to učiniti pošto Evropska komisija dodeli Crnoj Gori status kandidata za članstvo u EU.

"Šestostruki" predsednik vlade Crne Gore boravio je početkom ove godine u Vašingtonu, a budući da je ta poseta usledila posle njegove najave o povlačenju mnogi su tumačili da će od nje zavisiti buduća politička scena Crne Gore.

Govorilo se i da je Đukanović u Vašington otišao pošto je dobro protumačio "signal Zapada" da bi trebalo da se povuče na način kako je to učinio njegov tadašnji hrvatski kolega Ivo Sanader i da "omogući Crnoj Gori kretanje napred".

Ako se povuče biće to njegovo drugo povlačenje u dve decenije dugoj karijeri premijera, predsednika, ili "vladara Crne Gore“ kako ga nazivaju, zbog mnogih njegovih "zasluga" koje porede sa zaslugama crnogorskog kralja Nikole. 

POVEZANE VESTI

Petak 17.12.2010. 06:29
Ovaj se neće nikad povući, jer vlast voli više iznad svega. Preko vlasti je sve ostvario. Formirap mafijašku družinu, zaposlio celo pleme, uvodi državu u kvazidemokratsku EU.
Petak 17.12.2010. 01:12
a ma ljudi,milo će se povući kad on to odluči.pa njega već povlače godinu dana te jedne te druge novine.
Petak 17.12.2010. 14:09
Dali mu to mozda gori pod nogama, ili ima crno na bijelo da ga nece vise niko hapsiti??? To bi bio i vise nego samo hrabar potez!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online