Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.12.2010.
05:53 >> 11:13h
Vestionline A

Josipović: Bolje dobar sused nego najbolja ograda

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović, kome je večeras uručena nagrada "Ličnost godine" banjalučkih "Nezavisnih novina", rekao da veruje u dijalog, solidarnost i temeljne ljudske vrednosti kao što su poštovanje, razumevanje i dogovor.

Ličnost godine: Ivo Josipović

Josipović je na svečanosti kojoj je u Banjaluci prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić, regionalnu saradnju naglasio kao prioritet u svom i radu kolega u regionu.


Sve susedne zemlje, kako je rekao, treba da pokažu da znaju ''biti bolji ljudi, društva i države“, i dodao da ima veliko poverenje u novu zrelost tih zemalja, odnosno predsednike koje ih vode.


''Mislim da smo pokazali da smo sposobni suočiti se sa svim teškim pitanjima, biti otvoreni, jasni, osuditi zlo koje se dogodilo i s odlučnošću pogledati u budućnost“, naglasio je hrvatski predsednik.


Budućnost regiona on vidi u Evropskoj uniji, a ukazao je i da je neophodnost procesuranja svih ratnih zločina, jer oni, nemaju opravdanje.


''Nedavna prošlost na ovim prostorima je bila izuzetno teška i bolna. Stradali su nevini ljudi, dogodile su nezamislive okrutnosti. Neki zločinci i su uhvaćeni i procesuirani, neki, nažalost, nisu, izvan su dometa pravosuđa i pravde. Zločin nema opravdanje. Izuzetno je važno zbog nas i onih koji dolaze nakon nas da se zločini jasno utvrde, da se procesuiraju i osude“, rekao je Josipović,dodajuć i da je to ''naša građanska, ljudska i politička dužnost“.

Čestitke: Josipović i Tadić


Josipović je, nakon uručenja priznanja "Ličnost godine“, kazao i da mu je čast da prima tu nagradu. On je istakao da je shvata kao priznanje svima onima koji se bore za politiku pomirenja, razumevanja i suživora, te politiku koja je evropska.
Nagradu, simbol grada Banjaluke ''List kestenja“ Josipoviću je uručio gradonačelnik Dragoljub Davidović. On je novčani deo nagrade donirao Đečijoj klinici Kliničkog centra Banjaluka.


''Nezavisne novine“ su, na svečanosti kojoj su prisustvovali zvaničnici BiH i RS, dodelile i nagrade najboljim ministrima, novinaru i privrednicima.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.12.2010. 07:45
ma, bice dobro ako sacuvaju RS.
Utorak 07.12.2010. 09:44
@ dudule. nije do misa. imam nekoliko novih. necu da se opterecujem. a malo sam preterao na splavu. ne sa picem. ostali smo do pola sedam.
Utorak 07.12.2010. 15:44
@ bura. BURA, vadis li krompir. znas onaj mig, sto su vam ga rusi dali a zaboravili ste da nemate obucene pilote. vadi krompir, pa mi javi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online