Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 01.12.2010.
06:16
Vestionline A

Zajednička policija: Sedište Beograd, čelnik Hrvat

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio je da je ključno da istražni timovi Hrvatske i Srbije preko regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala, koji su zajednički formirale, rade još efikasnije.

Tomislav Karamarko

Suština je da policije dve zemlje, a u budućnosti i više država u regionu, rade zajedno i sprovode zajedničke istrage organizovanih kriminalnih grupa, koje deluju na području ove dve države ali i šire istakao je Karamarko u intervjuu za "Politiku".


"Recesija koja se oseća i u Hrvatskoj i u Srbiji uticala je na dinamiku formiranja zajedničkog sedišta, jer ono iziskuje znatna finansijska sredstva.

Dogovoreno je da će sedište biti u Beogradu, a da na čelu centra bude predstavnik hrvatskog MUP-a. Ključno je da naši zajednički istražni timovi, koji već postoje, još efikasnije rade", kazao je Karamarko.


Prema njegovim rečima, već je puno urađeno, ali prostora za unapređivanje saradnje još ima, pre svega u većoj razmeni podataka i boljoj saradnji operativnih službi i to ne samo na nivou MUP-a, već i lokalno, što je posebno važno za saradnju u pograničnom području.

"MUP Hrvatske je upravo zbog potrebe za jačanjem saradnje naših policija, pokrenuo

Ujedinjenje diplomatija zemalja bivše Jugoslavije?

 

Države bivše Jugoslavije, osim Slovenije, načelno podržavaju ideju srpskog predsednika Borisa Tadića o zajedničkim ambasadama. Zvanična Ljubljana za sada pristaje jedino na zajedničke ekonomske poslove.

ubrzani postupak slanja policijskog oficira za vezu u Beograd, što bi trebalo da se dogodi najverovatnije početkom sledeće godine", kazao je Karamarko.

On je rekao da je u Srbiji locirano tridesetak osoba za kojima je Hrvatska raspisala poternice, ali, budući da je izvršenje sporazuma u nadležnosti Ministarstva pravosuđa, nije precizirao za koliko će osoba Hrvatska tražiti izručenje.


Na pitanje da li je hrvatska policija istražila navode da su Miloš Simović i Sretko Kalinić imali pomagače u Hrvatskoj, Kramarko je odgovorio da do sada većina prikupljenih informacija ide u prilog tezama da su njih dvojica u Hrvatskoj bili "spavači".

"To znači da su bili izolovani i da su sa drugima minimalno komunicirali. Takođe, informacije jasno govore da im je izvor finansiranja bio u Srbiji, tako da su i sa te strane bili nezavisni tokom boravka u Hrvatskoj. Ne bi trebalo prerano zaključivati, jer nove informacije mogu da dovedu do novih činjenica", kazao je Karamarko.

Sreda 01.12.2010. 08:30
pa ovo je vise strasno, kadrovi crne gore ,hrvatske..... vec upravljaju srbijom a bratstvo i jedinstvo svaki dan sve vece i vece ,ali samo u srbiji. hoce li i on traziti sutra srpsku penziju? dokle vise srbija da izigrava titovu jugoslaviju?
Sreda 01.12.2010. 12:46
Dobrodosli u Istocnu Hrvatsku (ex Srbija)! Dragi posjetitelji, osjecajte se kao kod kuce u lijepoj nasoj. Ebes ti ovo, djavo je odneo salu. Spremam ja sahovnicu da okacim na kucu jer mi se ne ostaje bez kuce opet. Unapred da se prijavim da sam lojalan gradjanin Istocne Hrvatske i odgradjujem se od ovih Srbo-cetnika. A vi Srbo-cetnici, kako ste glasali i trazili eto vam ga.
Sreda 01.12.2010. 13:17
Добродошао! ... и још брже отишао...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online