Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.12.2010.
04:45
S. Princip - Vesti A

Kep bez ljudskih prava, niko neće da ga sluša!

Barister Klajv Evat QC podneće narednih dana žalbu na poslednju odluku Federalnog suda da se ne dozvoli novi pretres po tužbi Dragana Vasiljkovića protiv hrvatskih i australijskih vlasti.

Kapetan Dragan, alias Danijel Sneden
 



Kao što su "Vesti" pisale, sudija Ričard Edmonds je sredinom prošlog meseca zaključio da bi novo saslušanje bilo narušavanje postojećeg sudskog procesa u kome se Visoki sud u Kanberi već izjasnio na temu zakonitosti u slučaju lišavanja slobode i vođenja postupka protiv Vasiljkovića.


U svom zahtevu za ponovnu raspravu, Vasiljkovićevi branioci navode da postoje nove okolnosti na koje bi sud trebalo da obrati pažnju, a tiču se zakonitosti postupka.


U međuvremenu, članovi porodice Nade Lukić, koja se ranije ove godine udala za Vasiljkovića, počeli su sa kampanjom na "zidu" ministra unutrašnjih poslova Brendana O'Konora na Fejsbuku.

Kćerka iz prvog braka gospođe Lukić, Elizabet, uputila je tamo post pod nazivom "Oslobodimo Danijela Snedena" i pozvala i druge da joj se priključe.
 

"Kapetan nam je važan"


Od Elizabet Brus stiglo je izvinjenje i ona piše:


"Iskreno se izvinjavam što je naša kampanja 'Oslobodimo Danijela Snedena' prošla kao vandalizam.

 

Nikad nismo hteli tako nešto. Osećali smo da nema drugog načina da skrenemo pažnju na neshvatljive okolnosti po Danijela Snedena.

 

Naša želja je samo bila da pokažemo kako je Danijelov život važan za nas, ne samo za njegovu najbližu familiju i prijatelje, već sve simpatizere u Australiji i svetu."

Ovim povodom, gospođa Lukić i njena kći poslale su emotivnu poruku javnosti u kojoj se, uz ostalo, kaže:


"Zamislite da ste uhapšeni i zatvoreni bez ijedne optužbe i bez ijedne presude i bez ijednog dokaza protiv vas. Zamislite da se sve to dešava u Australiji upravo sada i jednom australijskom državljaninu", piše gospođa Lukić i nastavlja:


"Vi očito nećete saznati o ovoj velikoj zloupotrebi pravde, zato što australijski mediji ne žele da znaju istinu. Tragično, ali ovo se desilo i dešava se mom mužu Danijelu Snedenu koji nastavlja da prolazi kroz košmar.

Kao njegova žena, molim vas da tražite od ministra unutrašnjih poslova, gospodina Brendana O'Konora da oslobodi Danijela Snedena. Ovo je pitanje života ili smrti."


Post je, međutim, po mišljenju administratora "zida" gospodina O'Konora, upućen na pogrešno mesto i predstavlja "vandalizam". Administrator je, tako, u ponedeljak upozorio:


- Narode, umesto "kićenja" zida na ovom mestu, možda biste hteli da počnete raspravu na delu pod imenom "diskusije". To bi bilo konstruktivnije od vandalizovanja postova o lokalnim školama na Dan belih vrpci.


Javila se i Rozalija Vering koja je napisala:


- Ne izgleda mi efikasno ako bi diskusija počela na zidu gde se ne vidi i gde svi ne mogu da čitaju vašu stranicu. Ono što neki cene kao vandalizam, može, takođe, da se oceni kao lobiranje prema članu Parlamenta koji donosi odluku od posledica po jednog Australijanca i njegovu familiju. Ono što neki zovu pritvor, neki će nazvati zatvor bez optužbe i dokaza. Slobodu i pravdu za Danijela Snedena.

"Zamislite..."


"Zamislite da, nakon što ste u zatvoru pet godina, da ne znate da li ćete ikad biti oslobođeni. Zamislite da ste u betonskoj ćeliji, sami, i da ne znate da li ćete ikad videti ponovo svoju familiju. Zamislite da je vaša budućnost u rukama političara koji će odlučiti da li ćete živeti ili umreti. Zamislite da želite da kažete celom svetu vašu priču o potpunom oduzimanju ljudskih prava, ali niko neće da sluša", piše u emotivnoj poruci Lukićeve i njene ćerke.


Administrator je našao "srednje" rešenje:


"Veoma ste dobrodošli da dajete komentare na temu koja vas brine, Rozalija. Međutim, desetine postova 'Oslobodimo Danijela Snedena' na prostoru koji se odnosi na lokalnu školu zaista nije veoma smisleno. Stranica za diskusije je vidljiva javnosti, pa je slobodno koristite", napisano je na "zidu".

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 01:59
E secam se ja ovog kako se hvalio da je rusio Milosevica i upadao u carinu (cini mi se). Sa kim se tikve sadio eto mu sad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online