Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.11.2010.
10:32
Pcnen.com A

ANB: Nismo štitili Šarića

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) je odbacila navode beogradskog dnevnika Blic, da je Pljevljak Darko Šarić, navodno uz pomoć te službe, nalazio utočišta u Crnoj Gori i imao zaštitu.

Izvor Blica iz stranih bezbednosnih struktura navodi da se vratio nazad u Crnu Goru: Darko Šarić

"Sa indignacijom odbacujemo kazivanje izvora, navodno upoznatog sa podacima ANB, na koje se poziva autor teksta ‘Sva utočišta najtraženijeg narko bosa'", naveli su iz Agencije.


Darko Šarić, optužen za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, kako ekskluzivno saznaje beogradski Blic, u poslednjih trinaest meseci, od kada je u akciji Balkanski ratnik u Urugvaju zaplenjeno više od dve tone kokaina, krio se u hotelu Maestral u Budvi i u kući jednog poznatog crnogorskog biznismena nadomak Podgorice, u kojoj su se ranije krili i pripadnici zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić.

Da bi zameo tragove i srpsku policiju naveo na pomisao da je pod zaštitom kalabrijske mafije, Šarić je u jednom momentu, uz pomoć saradnika iz crnogorske službe bezbednosti, organizovao i ‘tajno' prebacivanje u Italiju, preko albanske luke Drač.


Izvor Blica iz stranih bezbednosnih struktura navodi da službe nekoliko evropskih zemalja veruju da se posle ovog prebacivanja, o kome postoji i video materijal, Šarić vratio nazad u Crnu Goru.

Izvor Blica upoznat sa podacima crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost navodi da je u Maestralu Šariću podršku pružao Branislav-Brano Mićunović, koji slovi za šefa crnogorskog podzemlja, i koji je čest gost kazina u tome hotelu.

Spekulacije i konstrukcije

 

ANB je saopštila da ne poseduje podatke prezentovane u tekstu, pa nisu ni mogli biti dostupni bilo kojem izvoru.

 

"Razrađeni scenario o navodnim manevrima Agencije pripada domenu običnih spekulacija i konstrukcija", kazali su iz ANB-a.

 

Kako su naveli, opisani metod rada nije svojstven savremenim bezbednosnim sistemima kao što je ANB, prenosi RTCG.

"U Maestralu se Šarić sastajao i sa Stankom Subotićem, i to u periodu nakon akcije u Urugvaju. Jednom od tih sastanaka prisustvovali su Mićunović i jedan od njegovih najbližih poslovnih saradnika, inače veoma uticajan biznismen u Srbiji", kaže izvor Blica, i navodi da je taj sastanak snimljen skrivenom kamerom.

Video-zapis sastanka sada je u posedu jedne strane tajne službe.

Prema poslednjim informacija, Šarić se skriva u jednom selu u blizini Pljevalja, piše Blic.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.11.2010. 10:37
opet neko malo mesto. navuci ce ga na meljak. tako to inace rade. ne verujem da ce zivu glavu izvuci. mnogo je veza sa vrhom iz srpske vlasti. ipak se drzi sa canetom zabcem a zabac je veliki prijatelj bebe a beba cedi praska. mnogo komplikovano da bi ostao ziv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online