Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 19.11.2010.
01:49
Mondo A

Grci kupili B92

B92 je u četvrtak saopštio da je dokapitalizacijom kompanija Astonko DOO Grka Stefanosa Papadopulosa postala vlasnik 84,99 odsto akcija ove poznate srpske medijske kuće. Svoj akcije Grcima su prodali Slobodan Vučićević (NCA) i američka kompanija MDLF.

U rukama novog vlasnika: B92

U saopštenju sa sednice Upravnog odbora B92 se izmedju ostalog navodi da je dosadašnji dugogodišnji akcionar, švedski investiconi fond East Capital, preko svoje kompanije Salink, pribavio dodatna sredstva u saradnji sa novim grčkim partnerom kompanijom Lejk Bejd, koja je u vlasništvu Stefanosa Papadopulosa, sa kojim je formirao zajedničku kompaniju Astonko d.o.o.

Glavni i odgovorni urednik B92 ostaje Veran Matić, koji je izabran i za predsednika upravnogi odbora, a ostali članovi UO su : Jakob Grapengiser, Denis Vinokurov, Stefanos Papadopulos, Tanja Stanišić, Georijos Ksantopulos i advokat Nebojša Samardžić.

Veran Matić ostaje glavni i odgovorni urednik

U saopštenju B92 se takodje navodi da su "izvršenom dokapitalizacijom na osnovu odobrenja RRA neophodna finansijska sredstva za dalji razvoj medijske kuće u periodu ekonomske krize, koja se snažno negativno odražava i na medijsko tržište.Nakon izvršene dokapitalizacije, sadašnja vlasnička struktura B92 je sledeća: Astonko d.o.o. poseduje 84,99 procenata akcija društva, B92 Trast 11,35 (dosadašnji akcionar kojim upravljaju osnivači i menadžeri B92) a mali akcionari ukupno imaju 3,66 procenata.

B92 Trast kao akcionar ostaće isključivo zadužen za vođenje uređivačke politike informativnog programa medijske kuće B92. Dokapitalizacija će omogućiti da se očuva kontinuitet uređivačke politike koja je nezavisna, zasnovana na visokom stepenu profesionalizma i odgovornosti i na visokoj društveno odgovornoj svesti. U domenu odgovornosti B92 Trasta ostaje i rad Fonda B92, Sektora za korporativnu društvenu odgovornost i Kulturnog centra Reks".

Kako se navodi "novi akcionar prihvatio je dosledno poštovanje svih ustanovljenih vrednosti kuće B92, a posebno osvojenu autonomiju uređivačke politike, koju će svi zajedno na najefikasniji način podržavati i dalje razvijati. Uređivačka politika informativnog programa biće konstantno pod kontrolom B92 Trasta, tj. osnivača i urednika ove kuće".

Subota 20.11.2010. 00:18
vidi li ovaj ludi narod da ovdje lud zbunjenog.tamo pred bankrotom ovdje kupuju.KRIZA JE IZMIŠLJENA !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online