Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.10.2010.
18:51
Tanjug A

Sindikati Telekoma protiv prodaje preduzeća

Jedinstveni sindikat Telekoma i Sindikat Telekoma "Srbija" usprotivili su se danas prodaji te kompanije jer smatraju da ona treba da ostane u vlasništvu države.

Radnici protiv prodaje Telekoma Srbija
 


Rukovodstva dva sindikata su konferenciji za novinare ukazala da Telekom ne treba prodavati jer se na taj način gube sredstva iz državnog budžeta, kao i sredstva koja se slivaju u Fond PIO.


Predsednik jedinstvenog sindikata "Telekoma Srbija" Slavoljub Kandić rekao je da država ima koristi od "Telekoma" zato što veliki deo dobiti te kompanije ide u njene ruke, a sponzoriše i razne sportske i kulturne manifestacije.


"Privatizacijom nećemo dobiti kvalitetnije usluge jer u tenderskoj dokumentaciji budućem vlasniku te kompanije nije određeno koliko treba da uloži u investicije", naveo je Kandić.


Prema njegovim rečima, privatizacija će dovesti do povećanja pretpate usluga, a mnogi podizvođači će biti u neizvesnosti kada je reč o njihovim investicionim programima.


Kandić je dodao da bi prodaja "Telekoma" i zaposlene stavila u neizvestan položaj u pogledu njihovog radnog statusa.


Predsednik Sindikata "Telekom Srbija" Miroslav Joksimović je istakao da "Telekom" puni dve trećine svih državnih dividendi, a kompanija je dala i sredstava koja je PIO fond dodelio penzionerima kao jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara.


Joksimović je rekao da je pretpalata usluge "Telekoma" povećana kada je "Telenor" dobio licencu za fiksnu telefoniju, a da se do prodaje očekuje još jedno povećanje cena.


On je rekao da kompanija svesno drži monopol u fiksnoj telefoniji, ali samo radi očuvanja socijalnog mira jer ne želi dodatno da opterećuje građane.


"Iako je privatizacioni savetnik Siti grupa proicenila da u Telekomu ne postoje tehnološki viškovi, to ne obavezuje novog vlasnika da ne otpusti jedan deo zaposlenih", rekao je Joksimović i dodao da je zato u toku izrada socijalnog programa, ali nije mogao da precizira kolika će biti visina otpremnine.


Predsednik konfederacije Slobodnih sindikata Srbije Ivica Cvetanović najavio je da će tokom današnjeg sastanka sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem biti reči i o privatizaciji Telekoma.


"Prodaja 51 odsto akcija Telekoma je potpuno neargumentovana, a prodaje se zbog praznog budžeta Srbije, kao i izvora koji se očekuju 2012", rekao je Cvetanović.

Petak 29.10.2010. 18:56
a ko vas sta pita. zna se ko odlucuje o tome. alo bre. diktatura je. kakav sindikat. zasto zamlacujete narod. a i niste neki sindikat.
Petak 29.10.2010. 20:52
Jak mi sindikat, odrzali konferenciju za novinare, a ovamo vec prave socijalni program za visak zaposlenih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online