Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.10.2010.
09:58
Vestionline A

Potražite posao na "Virtualnom danu karijera i znanja“

Prvi regionalni "Virtualni dan karijera i znanja“ počeo je u sredu 13. oktobra. Sajam zapošljavanaj se održava na adresi www.dankarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor, a koji će omogućiti interaktivnu komunikaciju između posetilaca i poslodavaca i edukativnih ustanova.

Ulazak na "Virtualni sajam karijera i znanja"

Na "Virtuelnom danu karijera i znanja“ (www.dankarijera.com), posetiocima iz tri države u narednih nedelju dana, radna mesta i edukativne programe ponudiće oko 50 najuspešnijih kompanija i obrazovnih ustanova iz Srbije i regiona.


Regionalni izlagači, koji će radna mesta ponuditi u sve tri države, biće kompanije "Japan Tobacco International“, "VIP Mobile“ i "Deloitte“, dok će zlatne štandove imati "Philip Morris“, "Würth“, "Pricewaterhouse Coopers“, "Actavis“, "Delta Maxi“, "Nacionalna služba za zapošljavanje“, "Coca Cola Hellenic“, a učestvovaće i "Calsberg“, "Delta Generali osiguranje“, "Nelt“, "Equilibrio“ i mnogi drugi, što će ovaj sajam učiniti najvećim regionalnim događajem u oblasti zapošljavanja i edukacije.


Cilj ovako velikog projekta je povećanje stepena zaposlenosti i obrazovanja u Srbiji i regionu, ali i predstavljanje regiona kao celine u ekonomskom smislu kroz jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.


Sonja Kmezić, šef Infostudovih sajtova za zapošljavanje i HR, ocenila je značaj regionalnog projekta.


"Prvi regionalni 'Virtualni dan karijera i znanja' je odlična prilika za ljude iz celog regiona, kako nezaposlene, tako i one koji žele da promene posao. Najveća prednost sajma je u tome što ga ljudi mogu posetiti putem Interneta gde god da se nalaze, u vreme koje im najviše odgovara. Takođe, sajam olakšava promenu posla zaposlenima koji, zbog svojih poslodavaca, obično ne posećuju fizičke sajmove. Sa druge strane, ovo je retka prilika za poslodavce ne samo da pronađu kvalitetne zaposlene, već i da se brendiraju regionalno kao uspešne kompanije i dobri poslodavci. Prilika koju savremene kompanije iz regiona svakako nisu propustile“, rekla je Sonja Kmezić.


Posetioci "Virtualnog dana karijera i znanja“ će moći da jednostavno, brzo i potpuno besplatno, pregledaju ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača, te putem mogućnosti chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih ustanova.

Kako bi se i u sklopu "Virtualnog dana karijera i znanja" osigurao i direktni kontakt s poslodavcima i kandidatima, Infostud je 14. oktobra na Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), održati prvi okrugli sto i radionicu o temi "Šta su 'soft skills', a šta 'hard skills' i zašto su važni?“, na kojoj će učestvovati poslodavci kompanija "Japan Tobacco International", "VIP Mobile", "Würth i Phillip Morris", kao i predstavnici centra za razvoj karijere FEFA.

Činjenicu da vodeće svetske kompanije prepoznaju onlajn sajam zapošljavanja kao revolucionarno nov način regrutacije kadrova, potvrdila je i Ana Veljković, menadžer za komunikacije kompanije "Japan Tobacco International" - regionalnog učesnika "Virtualnog dana karijera i znanja“.

 
"Ulaganje u obrazovanje, obuke, profesionalni razvoj i inovacije strateško je opredeljenje kompanije Japan Tobacco International i upravo te vrednosti promoviše virtuelni sajam karijera. Zbog toga učestvujemo u ovom izuzetnom projektu. S druge strane, kao kompaniji koja posluje u sve tri zemlje koje učestvuju na sajmu, mogućnost da učestvujemo na prvom virtuelnom regionalnom sajmu karijera, predstavlja šansu da upoznamo perspektivne stručnjake iz regiona i ponudimo im mogućnost da svoje obrazovanje i ambiciju pretvore u praktično znanje i karijeru!”

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online