Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.09.2010.
16:50
Tanjug A

Pazar od države dobio 20 miliona € za razvoj

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Srbije, tom gradu opredeljeno 20 miliona evra za investicije, i dodao da će Sandžačka demokratska partija istrajati na obećanoj politici ekonomskog jačanja i razvoja grada.

Šta sve Novi Pazar može sa 20 miliona evra?

"Naša politika je bila i ostala ekonomski prosperitet grada, što je ujedno i najveći nacionalni interes svih koji ovde žive, Srba ili Bošnjaka“, kazao je Mahmutović u izjavi Tanjugu. Prema njegovim rečima, ekonomski oporavak grada i regiona je neophodan, za šta je potrebna politička stabilnost, jer bi zaoštrena retorika i netolerancija mogli ugroziti međunacionalne odnose u Sandžaku.

Istakavši da se lično podjednako gnuša srpskog i bošnjačkog nacionalizma, Mahmutović je rekao da Novi Pazar treba da prestane da se bavi hodžama kojima bi bolje bilo za sednu i da se dogovore o jedinstvenoj islamskoj zajednici.

"Mi nećemo odustati od zacrtane politike, a na građanima je da odluče da li su za mirnu, radnu, politiku tolerancije, ekonosmog razvoja i prosperiteta, ili su za jednu ratnohuškačku politiku i podsećanje na devedesete godine“, rekao je Mahmutović.

"Mi hoćemo napred i probaćemo da, uz pomoć vlade i naših međunarodnih prijatelja, 20 ozbiljnih svetskih država koje čine neformalno udruženje ’Prijatelji Sandžaka’, to i realizujemo, jer svako ko pokušava da zaustavi demokratske promene u Srbiji nije prijatelj ni sebi ni svom narodu“, dodao je gradonačelnik Nvog Pazara.

On priznaje da bi Novi Pazar napredovao mnogo brže da nije dešavanja u i oko Islamske zajednice u Srbiji i "pompe i performansa“ koji pravi glavni muftija Muamer Zukorlić.

Novi Pazar je, prema njegovim rečima, grad mladih, ozbiljnih privrednika i biznismena, koji se žale da im "scene“ poput protesta imama i vernika zbog gradnje obdaništa prave problem, jer sve teže prodaju svoju robu.

"Na nama je da pokušamo da privrednicima iz drugih krajeva objasnimo da ne prekidaju saradnju sa Pazarom, da je to grad tolerancije i da je sve ovo samo jedan prolazni period. Istrpeli smo mnogo toga pa ćemo istrpeti i ovo“, kazao je on.

Arhivski video protesta zbog izgradnje vrtića

Čeda kupuje glasove Bošnjaka

 

Mahmutović je rekao da "uplitanje" Čedomira Jovanovića u problem oko izgradnje vrtića na spornom zemljištu doživljava kao "čistu politizaciju i trgovinu" radi dobijanja bošnjačkih glasova na narednim izborima.

Najtužnije je, rekao je Mahmutović, što je sve počelo zbog izgradnje jednog dečjeg obdaništa, navodeći da Novi Pazar ima oko 13.000 dece do sedam godina, a samo tri obdaništa, od kojih je poslednje izgrađeno pre više od 30 godina. On je podsetio i da je Novi Pazar najmlađi grad u Srbiji sa najviše dece i jedini grad u Srbiji u kome deca u osnovnim školama idu u tri smene. 

Novi Pazar je, kako kaže njegov gradonačelnik, sa resornim ministarstvom dogovorio projekte za izgradnju dve nove osnovne škole, koje će biti finansirane sredstvima Evropske investicione banke. Izgradnja prve će početi za mesec dana, a druge na proleće. Treću osnovnu školu će finansirati turska agencija "Tika", koja je već izgradila jedan takav objekat u Pazaru, a u planu je i izgradnja tri nova obdaništa, naveo je gradonačelnik, i dodao da je ove godine u predškolsko obrazovanje upisano 1.720 dece.


"Zato je prošle godine Gradska uprava aplicirala za nova obdaništa kod NIP-a i ti projekti su prošli, a sredstva od Evropske investicione banke su dobijena", podsetio je on i naveo da je pre desetak dana počela realizacija jednog od tih projekata.

Nedelja 12.09.2010. 22:16
Gradonacelnice MEHO MAHMUTOVICU a jeli ti palo na pamet ikada da KUPIS od TOG NOVCA ZEMLJU pa onda da pravis objekat ili je lakse da PLJACKAS po nalogu tvog POSLODAVCA(RASIMA LJAJICA).Mi svi u Pazaru znamo kako funkcionsu pripreme za PLJACKU u Opstini /Katasteru,tu je nama svima poznata POSLUSNA SESTORKA : REDZEPOVIC SAFET, BULIC ,ESAD LOTINAC ,DULOVIC , SUKRIJA SELIMOVIC na celu sa Nacelnicom ROSOM VUCINIC.Oni vam pripreme teren(Naravno uz NOVCANU NADOKNADU) izmuckaju papire-a onda se pojavite VI-Spasilac DECE izgraditelj VRTICA..Nicija ne traje dugo..............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online