Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.08.2010.
07:17
Srna A

Ameri će se hraniti u kontejnerima, kao nekada Rusi

Američka privreda tehnički je u bankrotu, tvrdi glavni izvršni direktor "Vermut eset menadžmenta" (Wermuth Asset Management) Johen Vermut.

Hoće li i Amerikanci uskoro ovako: Kriza u Rusiji 1998. godine  

"Potrošači, kompanije i vlada su visoko zaduženi", konstatovao je Vermut u razgovoru za mrežu Si-En-Bi-Si i objasnio da SAD danas izgledaju kao Rusija 1998. godine.


Vermut je zaključio da privreda SAD u ovom trenutku izgleda kao "Miki Maus ekonomija". On nudi dva izlaza: priznanje propasti ili deprecijaciju dolara u odnosu na kineski juan i rusku rublju.


Vermut tvrdi da Međunarodni monetarni fond, koji je nadzirao rešavanje ruske krize krajem 90-ih, danas sigurno ne bi dao zeleno svetlo američkoj politici.


On je oštru kritiku na račun katastrofalnog stanja u američkoj privredi izneo nakon što je američki FED (Federal Reserve System) početkom ove sedmice predstavio  zabrinjavajuće mišljenje o stanju američke ekonomije, koje je uznemirilo investitore širom sveta.

Obama: Ja ću da nam pomognem

Da situacija u, za sada, svetskoj velesili “broj 1“ nije nimalo ružičasta, svedoči i izjava predsednika SAD-a Baraka Obame, koji je pokušao da umiri javnost time što će se on lično angažovati u borbi za bolje sutra.

 

“Svestan sam da Sjedinjenim Državama predstoji dug put do potpunog ekonomskog opravaka i obećavam da ću upiniti sve što je u mojoj moći da se taj put što pre pređe. Mi smo usvojili naviku da uvozimo iz drugih zemalja, a istovremeno ne izvozimo onoliko koliko bi trebalo“, rekao je Obama.

 

U međuvremenu, Bela kuća je saopštila da SAD nisu imune na ekonomski zastoj koji je započeo u ostatku sveta, pošto je Kina prijavila dodatno usporavanje industrijskog rasta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.08.2010. 07:55
Postovani autor ove clana... Izvini dali si informisan o tvojoj okolnosti... Jedna recenica kaze prvo pocisti pred svojim ulazom... U SAD'u vec od kad se hrane ljudi iz Kontenera... Prenocuju u Karonima ako imaju srecu... A ono sta Obama obecava je vec poznato i sa njegovim stabom se trudi... Na nekojim mestima ima i uspeha... A ovaj clanak sa Ekonomiom nema nikakve veze nego sa Socialnim stanjem... I da se ne zaboravi SAD i Rusija su velike drzave... I ovaj clanak se razume terotijalno a ne globalno... I nesto drugo da se ne zaboravi... Posmatraj malo ekoloske katastofe na ovom svetu... Malo Globalnije razmisljaj....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online