Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.05.2019.
19:12
Vestionline A

PKS: Nedeljni pregled sastanaka

Ovo je nedeljni pregled sastanaka u periodu od 1-8.juna.

M. Karović
Foto: Arhiva

Festival "Sremska kulenijada"
1. jun 2019, 10:00 časova, Sremska Mitrovica, Erdevik

U okviru aktivnosti na promociji, unapređenju kvaliteta i obogaćivanju sadržaja privredno-turističke ponude Srema, PKS-RPK Sremska Mitrovica, opština Šid i MZ Erdevik organizuju 20. "Sremsku kulenijadu" u Erdeviku.

"Sremska kulenijada" je jedinstven festival za ceo Srem koji integriše i afirmiše širok spektar kulturne raznolikosti regiona i njegove ekonomske potencijale. Tokom manifestacije biće održano takmičenje u kvalitetu kulena, a predstaviće se više od 150 proizvođača hrane i pića, uz kulturno umetnički program i brojna takmičenja za sve posetioce.

Obuka "Kontinuirano usavršavanje ovlašćenih posrednika i zastupnika u osiguranju - Ugovor o osiguranju na daljinu"
1. jun 2019, 11:00 časova, PKS-RPK Kraljevo

Obuka je namenjena kandidatima koji žele da obnove licencu za ovlašćenog posrednika i/ili zastupnika u osiguranju, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o sticanju zvanja i usavršavanju ovlašćenih posrednika i ovlašćenih zastupnika u osiguranju („Službeni glasnik RS", br. 11/2017).

Poseta sajmu China Brand Fair 2019
3. jun 2019, 10:00 časova, Budimpešta, Mađarska 

PKS-RPK Kruševac u saradnji sa Centralnom logističkom zonom CECZ Budimpešta organizuje posetu poslovnom sajmu privrede i nastup privrednika Rasinskog okruga i Srbije na 16+1 China Import Fair 2019.

Sednica Sekcije za računovodstvene poslove PKS-PK Beograd
3. jun 2019, 14:00 časova, PKS-PK Beograd, Kneza Miloša 12

Na osnovu člana 19. Poslovnika o radu Grupacije udruženja  Privredne komore Srbije biće održana sednica za koju je dnevnim redom predviđeno i razmatranje poslednje verzije Predloga nacrta Zakona o računovodstvu i Predloga nacrta Zakona o reviziji.

Konferencija "Future of Building 2019"
4. jun 2019, 09:00 časova, Beč, Austrija

Evropska mreža preduzetništva u Srbiji poziva na učešće na međunarodnim poslovnim susretima koji se odvijaju za vreme konferencije Future of Building 2019 u Beču, Austrija.

Učešće na međunarodnim poslovnim susretima je besplatno, a radni jezik je engleski.

Petnaesta regionalna konferencija "Životna sredina ka Evropi - EnE19"
4. jun 2019, 10:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1

Konferencija predstavlja zvanični događaj kojim se u Republici Srbiji obeležavaju UN Svetski dan zaštite životne sredine (World Environment Day – WED) i Evropska nedelja održivog razvoja (ESDW), a da bi se pažnja najšire javnosti usmerila na pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana zaštite životne sredine je zagađenje vazduha. 

Konferencija je prilika da predstavnici državnih institucija, stručnih, konsultantskih, obrazovnih i naučnih ustanova, kao i civilnog sektora, predstavljanjem aktuelnih tema u oblasti zaštite životne sredine ukažu na naročito značajna pitanja u ovoj oblasti.


Konstitutivna sednica Sekcije za tehnički pregled
4. jun 2019, 11:00 časova,  PKS-RPK Kruševac, Balkanska 63

Na sednici će se konstituisati Sekcija za tehnički pregled i verifikovati mandati predsednika i zamenika predsednika. 

Radionica "Kako da kompanija i proizvod pričaju priču (Storytelling)"
4. jun 2019, 11:00 časova, PKS, Terazije 23, velika sala

Pričanje priče, odnosno Storytelling, je jedan od najefikasnijih marketinških alata za brendove i proizvode. Radionicu će voditi ekspert za komunikaciju i marketing Christina Forster.


Konferencija MAT - Makroekonomske analize i trendovi
4. jun 2019, 11:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 4

Teme:

Koji su zaključci završene posete misije MMF-a 
Argumenti za i protiv povećanja cene električne energije
Da li trgovinske barijere ugrožavaju investicije?
Pored navedenih tema, biće izneta i detaljna ocena privrednih kretanja kao i kratkoročne projekcije najvažnijih makroekonomskih agregata. Govore: Ivan Nikolić, Miladin Kovačević i Stojan Stamenković.

B2B video susreti sa kineskim kompanijama
  4. jun 2019, 13:00 časova, PKS-RPK Kruševac, Balkanska 63

Radi boljeg povezivanja srpskih i kineskih kompanija, a pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede NR Kine, oko 320  kompanija imaće priliku da na bilateralnim video susretima održi najmanje po 3 sastanka sa kineskim kompanijama. Usluga simultanog prevođenja tokom razgovora sa kineskim kompanijama je obezbeđena. 

"Mala škola preduzetništva - digital za nju"
5. jun 2019, 9:30 časova, PKS, Terazije 23, sala 2 na osmom spratu

Radionica se održava sa namerom unapređenja ženskog preduzetništva.

Konferencija "10 najčešćih problema u komercijalnim ugovorima"
5. jun 2019, 10:00 časova, PKS, Terazije 23, Velika sala

Udruženje za trgovinu PKS i advokatska kancelarija "Petrikić & partneri AOD" u saradnji sa CMS Reich-Rohrwig Hainz (CMS Beograd) organizuju konferenciju gde će se ukazati na probleme koji se sreću u komercijalnim ugovorima i ponuditi rešenja. 

Poslovni forum "Švedska u Srbiji – investicije i saradnja za budućnost"
5. jun 2019, 11:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1 

Privredna komora Srbije i Ambasada Kraljevine Švedske, u okviru promocije Nacionalnog dana Švedske i razvojnih projekata koje Švedska agencija (SIDA) sa ciljem podrške evro integracijama sprovodi u Srbiji, organizuju forum čiji je glavni cilj da se domaći privrednici putem bilateralnih razgovora sa sagovornicima iz komplementarnih sektora povežu, predstave mogućnosti svojih kompanija i proizvoda i uspostave buduću saradnju.

Predviđeno je da na forumu budu predstavljene mogućnosti poslovanja sa Švedskom, sa naglaskom na sektor agroindustrije, prehrambene industrije, drvne i industrije nameštaja, metalske i mašinske industrije, farmaceutske industrije, industrije papira, ekologije i informacionih tehnologija.

Sednica Grupacije proizvođača sredstava za zaštitu bilja
5. jun 2019, 11:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 4

Na sednici će se govoriti o aktuelnom stanju u proizvodnji sredstava za zaštitu bilja, Registru domaćih proizvođača sredstava za zaštitu bilja, kao i o aktuelnim zakonima o izmenama i dopunama zakona koji se odnose na sredstva za zaštitu i ishranu bilja.

33. Konferencija Naučno-tehničkog komiteta za farmaciju
5. jun 2019, 14:00 časova, Hotel M, Beograd

"Primena dodataka ishrani u unapređenju kvaliteta zdravstvenih ishoda" naziv je konferencije Naučno-tehničkog komiteta za farmaciju koju organizuje Jedinstveno Udruženje Srbije za kvalitet - JUSK. Na konferenciji će biti promovisan Memorandum o saradnji između PKS i JUSK u oblasti zalaganja za kvalitet.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2019
6. jun 2019, 08:00 časova, Dortmund, Nemačka

Nemačko-srpska privredna komora, predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana, Privredna komora Srbije i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozivaju na učešće u regionalnom projektu "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2019".

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz zadatih proizvodnih delatnosti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.  

Radionica "Pačunovodstvena i pravna pitanja u faktoringu"
06. jun 2019, 09:00 časova, PKS-PK Beograd, Kneza Miloša 12

PKS - Privredna komora Beograda, Sekcija za razvoj faktoringa i EBRD, organizuju četvrtu radionicu namenjenu faktoring kompanijama i bankama.

Radionica se realizuje u okviru Programa razvoja savetodavnih usluga u oblasti faktoringa u Srbiji, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj, uz podršku Vlade Luksemburga. Namenjena je višem menadžmentu, zaposlenim u sektoru rizika, pravnoj i finansijskoj službi u kompanijama ili bankama koje pružaju usluge faktoringa ili planiraju razvoj ove finansijske usluge.

Konferencija "Poslovni skok"
6. jun 2019, 10:00 časova, PKS-RPK Valjevo, Karađorđeva 64

Ključne teme konferencije su pitanja izmena poreza u narednom periodu, na koji način se aplicira za sredstva koja obezbeđuje Evropska unija, arbitraža i slično.

Seminar "Uticaj zaključenog ugovora o osiguranju na pravo i visinu i naknadu štete"
6. jun 2019, 11:00 časova, PKS-RPK Niš, Dobrička 2

Obuka je namenjena kandidatima koji žele da obnove licencu za ovlašćenog posrednika i/ili zastupnika u osiguranju, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o sticanju zvanja i usavršavanju ovlašćenih posrednika i ovlašćenih zastupnika u osiguranju („Službeni glasnik RS", br. 11/2017).

Prezentacija izveštaja Evropske Komisije o Srbiji za 2018-2019
Privredna komora Srbije, Resavska 15, sala 1

7. jun 2019. godine sa početkom u 10.00 časova

Izveštaj Evropske komisije o Srbiji će predstavnicima privrede i poslovnih udruženja predstaviti Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i Radica Nusdorfer, šef Sektora za evropske integracije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji.

Sastanak se organizuje u cilju nastavka kontinuiranog dijaloga sa poslovnom zajednicom u Srbiji i razmene mišljenja o napretku Srbije u procesu evropskih integracija i sprovođenju reformi.

Radionica "SMART Pharmacy"
7. jun 2019, 13:00 časova, PKS, Terazije 23, sala 1

Farmaceutska komora Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje prvu radionicu za kontinuirani razvoj farmaceuta. Program "SMART Pharmacy" je osmišljen kao održiva obrazovna inicijativa zasnovana na dokazima koja obuhvata sve elemente ciklusa kontinuiranog profesionalnog razvoja farmaceuta, uključujući i primenu i uticaj na svakodnevnu farmaceutsku praksu.

2. sremski poljoprivredni sajam "Agrosirm"
 8. jun 2019, 09:00 časova, hipodrom, Sremska Mitrovica

Na sajmu će se predstaviti izlagači iz sektora poljoprivrede, i proizvođači mehanizacije, priključnih mašina, semenske robe, stočne hrane do sadnog materijala i novih hemijskih tehnologija.

Izlagači na gastronomsko-turističkom delu biće prerađivači mesa, mleka, voća i povrća, destilerije žestokih alkoholnih pića, vinari.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online