Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2019.
13:43
PKS A

Srpska vina najtraženija na sajmu "Prowein" u Dizeldorfu

Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića „PROWEIN 2019“ u Dizeldorfu. Nacionalni štand Srbije posetio je veliki broj kupaca, dobavljača, a održano je više od 150 bilateralnih razgovora i sastanaka predstavnika srpskih vinarija sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije i drugih zemalja. Na takmičenju Mundus Vini, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su 11 medalja.

PKS
 

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstavilo se devet srpskih vinarija: JIT-INŽENjERING AGRO, Erdevik, VINARIJA ALEKSANDROVIĆ, Topola, VINARIJA LASTAR, Rekovac, VINARIJA ZVONKO BOGDAN, Subotica, VINO BUDIMIR, Aleksandrovac, PP ERDEVIK,  Erdevik, VINARIJA ALEKSIĆ, Vranje, VINARIJA TEMET, Lozovik, VINARIJA VIRTUS, Žabari.

Nastup srpskih privrednika na sajmu „PROWEIN 2019“ koji je održan od 17. do 19. marta u Dizeldorfu organizoavli su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), sa ciljem podrške i promocije izvoza srpskih vina. Naš štand posetili su generalni konzuli Srbije u Štutgartu, Dizeldorfu i Frankfurtu Božidar Vučurović, Branislava Perin Jarić i Branko Radovanović, koji su sa izlagačima razgovarali o mogućnostima izvoza vina iz Srbije na tržište Nemačke.

PKS
 

Drugog dana sajma, u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Dizeldorfu i firmom GO4Yu održan je skup na kome su promovisana srpska vina i koji je otvorio gradonačelnik Dizeldorfa Tomas Gaizel.  Svečanosti su prisustvovali istaknuti predstavnici srpske dijaspore, diplomatskog kora, Srpske pravoslavne crkve. Gost večeri bio je i direktor sajma „PROWEIN“ gospodin Marius Berleman koji se rečima hvale obratio vinarima iz Srbije i pozvao da i sledeće godine nastave sa uspešnom prezentacijom svojih proizvoda i promocijom Srbije kao vinske destinacije.

Na takmičenju „Mundus Vini“ u Nemačkoj, jednom od najznačajnijih svetskih ocenjivanja vina, srpski vinari ove godine osvojili su jedanaest medalja, od čega čak pet zlatnih i šest srebrnih.

Medalje su uručene u okviru „PROWEIN 2019“.

PKS
 

Titulu Best of Show – Serbia dobilo je vino „Rodoslov 2013“ vinarije Aleksandrović, koja je  osvajač zlata i za vina „Vizija 2015“ i „Regent 2013“. Zlatnu medalju dobio je i vranac „Amanet 2015“ vinarije Aleksić, kao i roze iz 2017 vinarije Despotika. Srebrne medalje dobili su „Grand Trianon 2015“ i „Omnibus Lector 2016“, Erdevik, „Virtus Marselan 2016“ i „Virtus Prokupac 2016“, „Tamjanika 2017“ vinarije Lastar i „Morava 2017“ Despotika.
„PROWEIN“ (www.prowein.com) je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti preko 60.000 posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94% stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.870 izlagača iz 64 zemalja.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

PKS i RAS drugu godinu zaredom organizuju nastup domaćih vinarija. Na prošlogodišnjem  sajmu, bilo je prisutno 6.870 izlagača iz 64 zemlje, i preko 60.000 posetilaca. Na sajmu su izlagale glavne vinorodne zemlje poput Italije (1.700 izlagača), Francuske (1.550 izlagača), Nemačke (990 izlagača) kao i izlagači iz SAD, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Australije i Novog Zelanda. Nacionalni štand Srbije bio je lociran u hali broj 15 među evropskim izlagačima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online