Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
17:39
Vestionline A

"Serbian Visions" 2018

Projekat "Serbian Visions" predstavlja specifičan koncept okupljanja organizacija civilnog društva, udruženja, stručnih i drugih asocijacija, institucija i instituta i privrede. Cilj organizovanja jedinog multikongesa u Srbiji - kao što je "Serbian Visions" - je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta kroz davanje doprinosa važnim razvojnim segmentima zemlje. Održaće se 24. novembar 2018, 10:00 časova, hotel Radisson Collection Odl Mill, Bulevar Vojvode Mišića bb, Beograd

PKS
 

SERBIAN VISIONS je multikongres koji obuhvata širok spektar tema: ljudska prava, ekonomiju, obrazovanje, kulturu, zdravlje, zaštitu životne sredine, EU integracije, bezbednost, inovacije, kao i druge oblasti koje čine viziju za bolju budućnost Srbije.
 
Privredna komora Srbije je partner sa Nemačko-srpskom privrednom komnorom AHK u organizaciji ovog događaja na kome će u toku dva dana biti preko 60 manifestacija, a ulaz je besplatan.
 
Predstavnici PKS će na prvom danu konferencije, 24. novembra, imati pet nastupa: panel diskusije "Primena naprednih 3D tehnologija u privredi",  "Neformalno obrazovanje: Prekvalifikacija – prečica do kvalifikovanih i željenih kadrova", "Panel o ženskom preduzetništvu" i "Poljoprivreda kao izvor prihoda – primeri uspešne prakse", i prezentaciju "Elektronsko poslovanje po novom zakonu".
 

1) Panel diskusija "Primena naprednih 3D tehnologija u privredi", 12:00 časova, sala M1

Učesnici su iz kompanija "Alfa Plam", Dejan Simović, Industrijski dizajner za razvoj novih proizvoda; "Enterijer Janković", Nenad Mirković, industrijski dizajner i konstruktor 3D elemenata za mašinsko programiranje; "Solfins", Srđan Živkov, izvršni direktor i "Voxellab", Stefan Simić, Chief technical Officer. Moderator je prof. Nebojša Bogojević, vodeći inženjer za aditivnu proizvodnju, Mašinski fakultet Kraljevo – 3D Impuls. 

Na izložbenom prostoru u okviru panela biće prikazani 3D štampači, skeneri i prototipovi. Specijalna gošća predavanja biće Maja Milinc Bogdanović, "3D modna kolekcija".

2) Panel diskusija "Neformalno obrazovanje: Prekvalifikacija – prečica do kvalifikovanih i željenih kadrova", 12:00 časova, sala M3

Učestvuju: 

- Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete, predsednica Saveta za Nacionalni okvir kvalifikacija
- Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje
- Gojko Banović, rukovodilac Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih ZUOV
- Siniša Kojić, direktor Srednje stručne škole iz Kragujevca
- Danica Belić, menadžerka projekta "Youth Employment Promotion"
- Nebojša Simić, zamenik direktora projekta "Znanjem do posla", projekat E2E

Neka od pitanja na koja će govornici dati odgovore su nacionalni okvir kvalifikacija, kako teče primena nedavno usvojenog Zakona o NOK, priznavanje prethodnog učenja, akreditacija obuka, uključivanje privrednika u obuke (elementi dualnog u neformalnom obrazovanju), aktuelna podrška privredi u prekvalifikacijama, itd. Namera panela je da se kroz diskusiju govornika razmotre teme posle kojih bi mogle uslediti konkretne akcije relevantnih organa i institucija. 

3) Panel diskusija "Žensko preduzetništvo", 14:00 časova, sala M1 

Učestvuju:

- Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS
- Biljana Lazarević, predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo Sektora za preduzetništvo PKS
- Mr Slobodanka Džinović Kojić, šef kancelarije u Sektoru za preduzetništvo PKS  
- Prof. dr Lidija Barjaktarević, projekat "Računaj na podršku
Marija Tasić, "TN&P

Na panelu će biti prikazane mogućnosti i primere dobre prakse za žene preduzetnice, u marketingu, finansijama i pravu, program rada Sekcije u narednom periodu, kao i izvori finansiranja za preduzetnike i mogućnosti stranih investicija. 

4) Panel diskusija "Poljoprivreda kao izvor prihoda – primeri uspešne prakse", 12:00 časova, sala M5

U okviru panela biće prikazan projekat "Podrška razvoju regionalnog inovativnog sistema jadransko-jonskog područja - Innovagro" koji PKS realizuje u saradnji sa partnerima iz okruženja u okviru Adrion programa.

Cilj projekta je poboljšanje produktivnosti agroproduktivnih malih i srednjih preduzeća, konkurentnosti i pristupa međunarodnom tržištu, povećanje procenta malih i srednjih preduzeća koja se bave poljoprivredno-prehrambenom delatnošću. Kao primeri dobre prakse predstaviće se inovativne poljoprivredne kompanije koje posluju na bazi sopstvenog znanja, razvijaju, primenjuju i unapređuju svoju intelektualnu svojinu, i kroz primenu novih dostignuća uspešno posluju na domaćem i inostranom tržištu.

5) prezentacija "Elektronsko poslovanje po novom zakonu", 16:00 časova, sala M2

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online