Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 19.08.2018.
11:49
b92.net, Vestionline A

MMF koči povećanje penzija?

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala.

pixabay.com
Povećanje penzija će biti iako se MMF ne slaže

Spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje, ministar je rekao da ne želi da komentariše.

- Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca u budžetu. U prvih sedam meseci ove godine imali suficit od 49,1 milijardu dinara - rekao je Mali za "Kurir". 

Upitan kakva je situacija sa naplatom poreza, ministar kaže da su naplaćeni javni prihofi iz godine u godinu sve veći, naročito od 2015. godine, a svi poreski oblici se naplaćuju u većem obimu. 

- Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam mesci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara - kaže Mali. 

Kaže i da želi da pokrene veliku kampanju koja će pokazati ljudima koje su posledice kada se ne izdaju fiskalni računi. 

- Ponavljam da svaka uplata poreza znači više bolnica, škola, auto-puteva. Oni koji ne izdaju fiskalne račune štete svojoj i našoj deci. Želim da razvijemo svest da porez mora da se plaća i da građani znaju na šta se taj novac troši, da sve bude veoma transparentno - ističe Mali. 

On navodi da je, prema podacima Poreske uprave, u prvih sedam meseci ove godine izvršena kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa kod skoro tri hiljade poreskih obveznika na teritoriji Srbije, kao i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika. 

- U trećini objekata utvrđene su nepravilnosti, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti - navodi Mali. 

Najavio je usvajanje novog zakona o fiskalnim kasama. 

Govorio je i o izgradnji nacionalnog stadiona, ističući da će to biti novi simbol Srbije. 

Na pitanje koliko će koštati, odgovara da će tačnu računicu imati kada se završi studija izvodljivosti i idejni projekat. 

- Ali procene su da će biti između 200 i 250 miliona evra - dodao je Mali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online