Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.06.2018.
12:53
Vestionline A

PKS: Nemački Eberšpeher traži nove dobavljače iz Srbije

Predstavnici 12 srpskih kompanija, u direktnim razgovorima sa menadžmentom nemačke kompanije "Eberšpeher" (Eberspächer), na skupu u Privrednoj komori Srbije, razmotrili su mogućnosti poslovne saradnje i uključivanja u lanac dobavljača ovog svetski renomiranog proizvođača u oblasti automobilske industrije. Pozitivna iskustva u poslovanju sa "Eberšpeherom" predstavile su kragujevačke firme Teknia KG i Gomma line, koje su ranije potpisale višegodišnje ugovore.

PKS
Dan dobavljača - skup u Privrednoj komori Srbije

Tomas Ror (Thomas Rohr), potpredsednik "Eberšpehera" zadužen za upravljanje lancem snabdevanja, rekao je da je ta kompanija zainteresovana da u svoj tim primi preduzeća iz Srbije, jer ima dobra i pozitivna iskustva sa dve srpske firme koje su se pre dve godine uključile u dobavljački lanac.

- Osnovna namera našeg susreta je da nađemo nove dobavljače ali i da ispričamo priču o uspehu sa onim dobavljačima sa kojima smo ranije ostvarili saradnju i od kojih kupujemo delove - istakao je Ror koji očekuje buduću saradnju i sa novim dobavljačima iz Srbije.

"Eberšpeher" ima više od 80 proizvodnih pogona u 29 zemalja, a zapošljava oko 10.000 radnika širom sveta.

Potpredsednik kompanije podseća da je "Eberšpeher" na Danima dobavljača u PKS pre dve godine takođe održao prezentaciju i B2B sastanke sa kompanijama iz Srbije, a da je rezultat tog susreta saradnja sa dva srpska preduzeća koja su danas deo dobavljačkog lanca - "Teknia KG" i "Gomma line", obe iz Kragujevca.

Generalni direktor firme "Teknia KG" Slobodan Radović, naglasio je da za dve godine koliko sarađuju sa ovom nemačkom kompanijom imaju već šest projekata. "Eberšpeher" je jedna od kompanija koja omogućava kompanijama iz Srbije da brzo rastu pod uslovom da kvalitetno rade.

- Mi smo krenuli sa tri projekta, sada imamo šest, a vrednost isporuka je 100.000 evra mesečno - rekao je Radović.

Nakon prezentacije nemačke kompanije u PKS, preduzeće "Gomma line" koje je takođe u dobavljačkom lancu "Eberšpehera", predstavilo je svoja iskustva u saradnji i zahtevima za izlazak na međunarodno tržište.

- Proizvodimo gumene i metalne delove za potrebe autoindustrije, a saradnju sa 'Eberšpeherom' počeli smo pre nekoliko godina na jednom od ovakvih događaja i posle smo vrlo brzo krenuli u proizvodnju za njih - podseća inženjer prodaje „Gomma line“ Nebojša Janićijević.

Kako je istakao, trenutno rade na projektu koji će im u ovoj godini doneti oko 500.000 evra, a ukoliko zaključe još jedan projekat, kako se nadaju, ukupna vrednost prometa između kragujevačke i nemačke kompanije biće oko 1,5 miliona evra.

Dan dobavljača koji PKS organizuje godinama unazad, prema oceni Miroslava Lutovca, direktora Sektora industrije Privredne komore Srbije, dobra je prilika za povezivanje naših firmi sa velikim međunarodnim kompanijama.

- Zahvaljujući ovakvim susretima, veliki broj firmi već ima ugovore, najviše sa firmama iz Nemačke, a s druge strane, naša preduzeća se upoznaju sa onim što su današnji veoma visoki zahtevi na međunarodnom i evropskom tržištu i spremna su da svoje proizvodne procese prilagode i podignu na viši nivo - ocenio je Lutovac.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online