Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.06.2018.
14:40
Vestionline A

Trgovina u tri klika štedi novac i vreme - Novi servis PKS za privrednike

Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom Elcom kreirala je platformu za elektronsku trgovinu, zasnovanu na jednom od najmodernijih softvera za nabavku, preko koje privrednici i kompanije mogu da nabavljaju i prodaju robu, tako da KLIK3MREŽA predstavlja svojevrsnu berzu proizvoda i usluga.

PKS
 

- PKS putem ove platforme svojim članovima obezbeđuje novi kanal za plasman robe i usluga, i daje mogućnost kompanijama i preduzetnicima da bez dodatnih sredstava za promociju privuku veći broj kupaca i korisnika, dok kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu i totalnu kontrolu nabavnog procesa i troškova. Projekat predstavlja još jedan korak u modernizaciji i digitalizaciji poslovanja na srpskom tržištu - istakao je Predrag Nikolić, savetnik predsednika PKS.
 
- Cilj je da se poslovanje posredstvom ove platforme proširi na čitav region i da  srpska privreda postane regionalni lider u elektronskoj trgovini - dodao je Nikolić.
 
KLIK3MREŽA omogućuje direktnu komunikaciju sa krajnjim korisnicima, koji istovremeno mogu da budu i kupci i dobavljači. Na ovaj način uvodi se red na tržištu u smislu konkurentnosti, kvaliteta i poštovanja svih propisa. Takođe je u skladu sa novim svetskim modelima poslovanja koje koriste Alibaba i Amazon.
 
- Dobavljači bez dodatnih sredstava za promociju plasiraju svoje proizvode i usluge, a kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu. Pretraživanje baze je jednostavno, a korisnicima su na raspolaganju detaljne informacije o selektovanom proizvodu, mogućnost upoređivanja proizvoda, informacije u realnom vremenu. Celokupan proces nabavke kontrolišu direktor ili vlasnik kompanije - objasnio je Vilijam Lok, predsednik kompanije ELCOM. 

 
- Ova platforma je vetar u leđa promociji onlajn trgovine - rekao je Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija za informaciono društvo i informacionu bezbednost. Savić je naveo da prema procenama, onlajn promet čini između tri i šest odsto ukupnog prometa u maoloprodajama.
 
Svi građani, kao i mala i srednja preduzeća, uz pomoć ove platforme i sa tri klika, potpuno transparentno, mogu da kupuju i predstavljaju svoje usluge. Prema oceni pomoćnika ministra, ova platforma smanjiće sivu ekonomiju i povećati poverenje u elektronsku trgovinu, uz veću zaštitu potrošača.
 
Kupovina u tri klika, ukazano je, štedi vreme i novac, odvija se brzo i lako, a svaki korisnik može da bude i kupac i dobavljač. Klik 3 mreža dostupna je na portalu Privredne komore Srbije http://www.pks.rs/Klik3mreza.aspx i sa mobilnih telefona.

Registracija i korišćenje mreže za kupovinu je besplatno za sve korisnike, dok se troškovi održavanja softvera i licence naplaćuju kroz prodajne transakcije.

Kompanija Elcom koja je kreirala platformu predstavlja jednu od vodećih eProcurement softverskih kompanija u svetu sa više od 180.000 korisnika i transakcijama u iznosu od 100 milijardi dolara.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online