Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.05.2018.
21:34
Vestionline, Tanjug A

Azerbejdžanci dolaze u Srbiju da razmotre ulaganja u banje i luksuzne hotele

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih desetak dana u Srbiju doputovati delegacija Azerbejdžana kako bi razmotrila mogućnosti za investicije.

youtube.com/MrHIPOKRAT
Banje u Srbiji čekaju na ulaganja 

Vučić je, u izjavi RTS-u u Bakuu, kazao da je sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje, a na večeri dogovorio da delegacija te zemlje dođe u Srbiju i istraži mogućnosti za dodatna ulaganja.

Podsetio je da Azerbejdžan investira od Moskve do Crne Gore, da je, na primer, ta zemlja u uložila u hotel "Ukrajina" u Moskvi, jedan od glavnih hotela ruske metropole, da je u Crnoj Gori uložila više od pola milijarde, a u Turskoj čak 13 milijardi dolara.

Delegacija Azerbejdžana, prema njegovim rečima, u Srbiju će doći da vidi da li će uložiti u izgradnju luksuznih hotela, kupovinu banja i dodao da postoji mnogo mogućnosti za investicije.

Preneo je da se jedan deo razgovora sa Alijevim ticao politike, to jest poštovanja međusobnog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti u odlučivanju, slobodarskog duha naroda u odlučivanju i da postoji saglasnost oko toga.

Izrazio je zahvalnost Alijevu za zalaganje za poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije u Islamskoj organizaciji i islamskom svetu. Takođe, kazao je, zajednički je razmotrena situacija u svetu i kako i šta činiti kako bi se obe zemlje razvijale, kao i šta je najbolje uraditi za zemlje u uslovima koji su teški, jer je nestabilnost reč svakodnevnice, a ne stabilnost.

- Mnogo toga smo mogli da čujemo jedan od drugog. Ja sam dosta naučio - naglasio je Vučić.

Dekorativno svetlo u cilju privlačenja turista

Osvrnuo se i na izgled Bakua i dekorativno osvetljenje zdanja.

- I mi ćemo uložiti mnogo u Niš, Beograd i Novi Sad. Ovo dekorativno osvetljenje biće obavezno u delovima koje renoviramo. Tako će u Karađorđevoj morati da imaju takvo svetlo, sve u cilju privlačenja turista - najavio je on.

Vučić je preneo da je sa Alijevim dogovorio da se omogući bezvizni režim između dve zemlje i najavio da će za državljane Srbije na aerodromu biti omogućen ulazak bez posebnih formalnosti. Kazao je da su se u Azerbejdžanu iznenadili kada su čili da su Turci najbrojniji turisti kod nas, čiji broj neprestano raste.

Vučić je rekao i da je u Bakuu imao prijateljske razgovore, dobio prijateljsku podršku i da je uveren da ćemo moći da ostvarimo korist za našu zemlju.

Ime ministra finansija se zna, gradonačelnika ne

Vučić je izjavio da premijerka Srbije, kao i on, znaju ime novog ministra finansija i da sada ostaje da se odradi politički deo posla u Skupštini Srbije, ali nije precizirao o kome je reč.

On je rekao da napisi u medijima da je prelomljeno ko će biti gradonačelnik Beograda nisu tačni uz komentar da ne bi bilo nikakvog smisla kada bi se govorilo o svemu onome što se nađe u medijima.

Kako je rekao, potrebno je da se koncentrišemo na ekonomski razvoj, a da će se na kraju godine meriti ono što smo mi uradili, a šta zemlje u regionu i napomenuo da je pre samo tri godine kod nas, u zemlji koja je bila pred bankrotom, plata bila 340 evra prosečno, a u nekima u regionu i 470 evra.

Vučić je rekao da smatra da ćemo sve to sustizati u godinama pred nama i ubedljivo i prestići i ponovio da će ove godine biti najveće povećanje penzija, kao i povećanje plata.

On je rekao i da se kupuju dolari kako bi se vratili i do kraja godine spustili javni dug ispod 50 odsto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online