Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.12.2017.
16:48 >> 17:33h
Vestionline, Tanjug A

Nagrađeni najbolji u privredi

Privredna komora Srbije je na svečanoj sednici Skupštine PKS dodelila Jubilarnu nagradu kompaniji Bambi za 50 godina uspešnog poslovanja.

Tanjug
Program PKS za 2018. predviđa zajedničku borbu komore za interese privrednika: Marko Čadež

Nagradu u vidu plakete sa poveljom u ime kompanije Bambi primila je Milica Šetka, direktorka marketinga, a prestižno priznanje joj je uručio predsednik PKS Marko Čadež.

Jubilarna nagrada PKS se tradicionalno dodeljuje na kraju svake godine kompanijama za postignute rezultate u privređivanju, inovativnosti, unapređenju menadžmenta i informisanju javnosti o radu PKS i privrednim kretanjima.

Kako je rečeno na dodeli, koncern Bambi Požarevac je moderna konditorska kompanija uz koju već 50 godina odrastaju čitave generacije.

Bambi je od samog početka pozivodnje, posebnu pažnju poklanjala vrhunskom kvalitetu širokog asortimana konditorskih proizvoda, zahvajući čemu je postala lider na domaćem konditorskom tržištu, sa značajnim regionalnim tržišnim učešćem i jedna od 30 najuspešnijih kompanija u Srbiji i potrošačkim ocenama Bambi proizvoda kao proizvoda najboljeg kvaliteta.

pks.rs
Nagrađeni najbolji u privredi


To je samo jedno u nizu priznanja za uspešno poslovanje kompanije Bambi, kažu u toj kompaniji.

Posebno je važno, jer dolazi u godini jubileja, koju je kompanija Bambi obeležila i nizom društveno odgovornih aktivnosti, za šta je nedavno dobila još jedno priznanje.

Privredna komora Srbije je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine PKS dodelila Jubilarnu nagradu kompaniji Bambi za 50 godina uspešnog poslovanja.

Tanjug

Čadež: Podstaći privrednike da više investiraju

Privredna komora Srbije je dodelila tradicionalne nagrade za 2017. godinu - kompanijama i pojedincima koji su radom, angažvanjem i rezultatima pružli veliki doprinos razvoju srpske privrede i usvojila Program rada za 2018. godinu.

Čadež je naveo da program PKS za 2018. predviđa kako će se komora zajednički boriti za interese privrednika i uticati na zakone i pravnu regulativu.

Kako je rekao, jako je važno da se podstaknu domaći investitori da više ulažu, s obzirom da danas imamo investicije privrednika u osnovna sredstva od 17,2 odsto, što nije zadovoljavajuće.

Čadež je dodao da su pre svetske krize 2007. godine privirednici izdvajali i više od 25 odsto.

Cilj je, kako kaže, da privrednicima bude bolje i da više vremena posvećuju novim tržištima, a manje nekim stvarima na koje su ranije bespotrebno trošili vreme.

- Zato su potrebne mere, posle fiskalne konsolidacije i odgovornog odnosa prema novcu koji ulazi u budžet, da vidimo koji su izvori rasta i kako da subvencionišemo, da država olakša investitorima da ulažu i imaju neke olakšice. Nalazimo se pred periodom koji je u globalnoj ekonomiji dobar, privreda u evrozoni raste, privreda u SAD raste i imamo dobar momenat da i mi oslobodimo neke stvari i pustimo da privati sektor beleži rast, ali nećemo moći bez odgovarajućih mera i predloga - rekao je Čadež.

Na svečanoj sednici Skupštine PKS dodeljeno je 41 priznanje u četiri kategorije - 11 jubilarnih nagrada, 16 privrednim društvima, 13 pojedincima i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore.

Čadež je rekao da su to sve velike kompanije koje se razvijaju, imaju puno radnika i izvozno orijentisane, kao i da puno novca uplaćuju u budžet.

- To jesu velike i dobre kompanije koje danas čine kičmu srpske privrede - rekao je Čadež dodajući da ima tu i manjih kompanija sa neverovatno brzim rastom.

Dobitnici Jubilarne nagrade PKS su: Koncern Bambi Požarevac, za pet decenija uspešnog poslovanja, Aerodrom Nikola Tesla Beograd i Poliester Grupa Priboj za 55 godina, EKO-LAB Padinska Skela i JKP Vodovod Zaječar za 60 godina, leskovačka kompanija Zdravlje Aktavis za 65 godina, Beogradski sajam za 80 godina uspešnog poslovanja. 

Kompanija Pionir Beograd - Fabrika Subotica, ponela je jubilarno priznanje za vek uspešnog poslovanja, fabrika Crvenka za 105 godina, a subotička preduzeća JP Trans i Rotografika za 120 odnosno 150 godina. 

Nagrađeni u kategoriji privrednih društava su: Elixir Prahovo, Fabrika kartona Umka, FALKE Serbia Leskovac, GOšA FOM Smederevska Palanka, Grundfos Srbija Inđija, Industrija mesa Topola iz Bačke Topole, YU Agent Bezdan, Le Belier Livnica Kikinda, LEONI Wiring Systems Southeast Prokuplje, Mešer Tehnogas Beograd, Milkop Raška, NIS Novi Sad, Peštan Bukovik, Tigar Tyres Pirot, TRAYAL Korporacija Kruševac, Zorka-Keramika Šabac.

Pojedinci koji su se, po oceni Komisije za nagrade PKS, u 2017. svojim radom istakli u privređivanju jesu Abdula Salihu, direktor preduzeća Vijator Aliđerce Preševo, Aco Ilić, direktor kompanije Rudnik, Anđelka Atanasković, generalna direktorka PPT Namenska Trstenik, Bogoljub Pantelić, direktor kompanije Bosis Valjevo i Branislav Brindić, generalni direktor kompanije Harder Digital Sova Niš. 

Među dobitnicima su i Dalibor Berić, generalni direktor IGB Automotive Comp Inđija, Jelena Trivan, direktorka JP Službeni glasnik Beograd, Ljubinko Gobeljić, vlasnik FPM Agromehanika Boljevac, Milan Lončarević, direktor Jasmil Arilje, Miroslav Aleksa osnivač i vlasnik Almex Pančevo, Snježana Pupavac, direktor Eko-Lab Padinska Skela, Timothy Grilliot, generalni menadžer Cooper Tire & Rubber Company Serbia Kruševac, Vojislav Jovanović, savetnik direktora Meteć Smederevo.

Za doprinos informisanju javnosti o poslovanju srpske privrede i PKS nagrađen je Zoran Baranac, direktor informativnog programa medijske kuće TV O2.

Nagrade Privredne komore Srbije ustanovljene su 24. januara 1969. godine odlukom tadašnje Skupštine Komore.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online