Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
12:29
Vestionline A

Stotinu srpskih privrednika na poljoprivrednom sajmu u Prištini

Oko stotinu srpskih privrednika iz 34 kompanije - članice Privredne komore Srbije učestvovaće na Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Prištini, koji se otvara sutra i trajaće do 30. septembra.

A. Čukić
Priština

Nastup naših firmi iz poljoprivredno - prehrambenog i pratećih sektora na ovoj sajamskoj  manifestaciji, Privredna komora organizuje već treću godinu u sklopu saradnje sa Privrednom komorom Kosova, koja će i ovog puta za izlagače sajma upriličiti direktne, B2B razgovore sa potencijalnim partnerima za trgovinu, zajedničke nastupe, ulaganja i druge poslovne aranžmane.

- Interesovanje naših proizvođača za poljoprivredni sajam u Prištini i poslovanje na kosovskom tržištu sve je veće. Posebno je važno da su na listi izlagača sada, gotovo bez izuzetka,  male i srednje firme iz gotovo svih segmenata agrobiznisa - proizvođača semena, zaštitnih sredstva, stočne hrane, žita, voća i povrća, mesa, mleka, prerađevina...Veće kompanije koje su prethodnih godina učestvovale, ostvarile su značajne kontakte, dogovorile poslove i uveliko posluju na ovom tržištu, o čemu svedoči i rastuća robna razmena - kaže Marko Čadež, predsednik PKS.

Njihova iskustva, po rečima Čadeža, bila su podsticaj manjim firmama, kao što su pojačanom obostranom interesovanju poslovnih zajednica za saradnju  doprinele i zajedničke aktivnosti dve komore na povezivanju privrednika i otklanjanju prepreka za saradnju poslovnih zajednica.

Ove godine  na poljoprivrednom sajmu u Prištini predstaviće se: Floriva - Ivanjica, Malina-impex - Valjevo, Danija - Donja Rečica Prokuplje, Bivoda - Bujanovac, Hemotehna - Subotica, Ratar - Pančevo, Fortune Cookies Says - Beograd, TMB Diamond - Pančevo, Kuč Company - Kragujevac, Agrimax - Vrbas, Beyond - Niš, Superior - Velika Plana, SZR Rado Med - Leskovac, Ivis komerc - Stalać, Beocapra - Kukujevci, Šid, HI Župa - Kruševac, Porodična mlekara Veličković - Surdulica, JP Aerodrom - Niš, Nelvas Maks PTR - Leskovac, Brixol - kućna hemija - Vršac, Moravka PRO - Leskovac, Gebi - Čantavir, Fabrika stočne hrane Jabuka - Pančevo, Vrebalov Agrar - Novi Bečej, NiPek Gostol TST - Zemun, Nutriko - Vranje, Rekorderka - Stalać,  Mladost - Leskovac, Blik produkt - Kikinda, FILIP - Požarevac, Hidromehanika - Kruševac, Patent Co - Mišićevo, Granolia - Novi Sad i Minka - Kruševac.

Predsednik Privredne komore Srbije, tokom boravka na Kosovu, u Gračanici će razgovarati sa privrednicima iz srpskih sredina, a u Prištini će učestvovati na konferenciji "Prevladavanje barijera u poslovanju i normalizacija".

Na ovom skupu biće predstavljena istoimena studija Foruma za etničke odnose i Fondacije Heinrich Boll Stiftung nastala kao rezultat istraživanja - analizom ekonomskog i zakonodavnog okvira za poslovanje  i iskustava anketiranih srpskih i kosovskih privrednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online