Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.09.2017.
13:41
Vestionline A

Međuregionalna saradnja sa Mađarskom sve jača

U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore županije Čongrad, u petak 1. septembra 2017. godine u Gradskoj kući u Segedinu održan je Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum.

Privredna komora Vojvodine
Mađarsko-srpsko poslovno-turistički forum

Delegaciju PKV predvodila je zamenica generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš, zajedno sa višim samostalnim stručnim saradnikom u Udruženju usluga PKV Dragicom Samardžić i samostalnim stručnim saradnikom za međunarodnu saradnju PKV Milanom Stojanovim.
Vojvođansku delegaciju predvođenu PKV čine predstavnici Turističke organizacije Vojvodine, turističkih organizacija lokalnih samouprava, lokalnih samouprava, turističkih agencija, smeštajnih kapaciteta, vinara i salašara i JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom "Apatin“.

Prisutne su pozdravne predsednik Privredne komore županije Čongrad Nemesi Pal, zamenik gradonačelnika grada Segedina dr Solymos Laslo,  ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Nj.E. Rade Drobac i zamenik generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš koja se na početku svog obraćanja zahvalila domaćinima na svečanom prijemu.

- PKV i Trgovinsko-industrijska komora županije Čongrad imaju tradicionalno dugogodišnju dobru saradnju. U maju mesecu ove godine potpisan je inovirani protokol o saradnju i današnji poslovni forum turističkih privrednika APV i R. Mađarske je rezultat zajedničkih aktivnosti - istakla je Miljuš.

Ona je dodala da su na  tradicionalno dobru saradnju privrednika iz Srbije, posebno APV, Mađarske pre svega uticali neposredno susedstvo, komplementarnost privreda obe zemlje i dobre komunikacijske veze.

- Ali izuzetno značajnu ulogu imale su i aktivnosti privrednih komora i jedne i druge strane. Ukupna privredna saradnja sa Mađarskom u proteklim godinama je u kontinuitetu beležila rast, sa blažim oscilacijama. U 2016. godini robna razmena sa Mađarskom je povećana za 6,1 odsto. U periodu januar – jun 2017. godine premašeni su polugodišnji  rezultati robne razmene za 2016. godinu, pa je za očekivati da će i ove godine, saradnja sa Mađarskom biti uspešna - istakla je Bojana Miljuš.

Privredna komora Vojvodine

Zvanično je najavila i održavanje narednog Srpsko-mađarski poslovno-turistički foruma, u okviru "Dana Vojvodine u Budimpešti“, koji će se održati u Ambasadi Republike Srbije u Mađarskoj, 15. septembra 2017. godine, a u organizaciji PKV, Ambasade RS u Mađarskoj, Mađarsko-srpskog poslovnog saveta i Turističke organizacije Vojvodine. održati

U okviru Poslovnog forum, predstavnici turističke privrede Vojvodine prezentovali su svoju ponudu kratkim video prezentacijama i spotovima, uz učešće gradskog hora „Čuperak“ iz Kikinde i degustacijom tradicionalnih vojvođanskih proizvoda. U nastavku su održani B2B razgovori srpskih i mađarskih kompanija turističke delatnosti u organizaciji Privrednih komora Vojvodine i županije Čongrad.

Narednog dana predviđen je nastavak program u vidu studijske posete i obilaska turističkih preduzeća, hotela i kompleksa apartmana u Segedinu i njegovoj okolini, gde će se predstavnici turističke privrede Vojvodine upoznati sa primerima najbolje prakse turističke delatnosti županije Čongrad.

Kabinet predsednika Privredne komore Vojvodine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online