Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.05.2010.
14:53
Vestionline A

Kanađani ulažu 120 miliona evra u Brodarevo

Predstavnici kanadske kompanije Rezervoar Kapital (Reservoir Capital Corp) najavili su da će uložiti 120 miliona evra za izgradnju protočnih elektrana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 na reci Lim.

Predsednik kompanije Rezervoar Kapital, Majlk Tompson izjavio je da je ta kompanija od 2003. godine aktivna u Srbiji i da je investirala oko 10 miliona dolara, pre svega u istraživanja i studije obnovljivih izvora energije i industrije metalnih resursa.


Nalazimo se u završnom stadijumu razvoja našeg prvog projekta u Srbiji, hidroenergetskog projekta Brodarevo na jugu Srbije, rekao je Tompson.


Prema njegovim rečima, za tu kompaniju, ali i za Srbiju, važno je da Brodarevo proradi, kako bi bilo lakše da se realizuju i drugi energetski održivi projekti u zemlji. On predviđa da bi izgradnja elektrana trebalo da počne u novembru.

Tompson je istakao da su predstavnici kompanije impresionirani kompetentnošću i otvorenošću vladinih zvaničnika u oblasti energetike i najavio da očekuje dalju podršku Vlade Srbije za projekte u Srbiji koji će unaprediti ekonomiju i otvoriti nova radna mesta.

Govoreći o uslovima za investicije, Tompson je naglasio da je Srbija otvorena za strane investicije i izrazio očekivanje da će kompanija nastaviti da posluje na ovim prostorima.
Vodeći akcionar i finansijer projekata Rezervoar Kapital Rik Rul naglasio je da su dobri lokalni partneri najvažnija stvar koja ga je privukla da investira u Srbiji.


Veoma smo zadovoljni što smo u Srbiji našli visoko kvalifikovan menadžment, ali i najbolje geologe i inženjere, rekao je Rul, naglašavajući da je Srbija privlačna za investicije zbog obnovljivih izvora energije.


Srbija će biti eneregetski centar u ovom delu Evrope, istakao je Rul, koji je i predsednik kompanije Global Risors Investments (Global Resource Investments).
Rul objašnjava i da su ga obnovljivi izvori energije, hidro i geotermalni potencijali privukli da dođe u Srbiju.


Podsećajući da reputacija Srbije u svetu u prošlosti nije bila dobra, Rul je rekao da su politički procesi u Srbiji sada otvoreni i fer i da postoji veoma dobra saradnja sa ministarstvima.


Rul se nada da će Brodarevo biti prva u nizu investicija kanadske kompanije u Srbiji, budući da je Vlada Srbije najavila da će razvijati hidroelektrane snage 2.000 megavata.


Nadamo se da će rezultat naše investicije u Brodarevo biti da nas Vlada i građani Srbije pozovu da nastavimo da razvijamo hidropotencijale u Srbiji, rekao je Rul.


Kompanija Rezervoar Kapital je aplicirala i za izgradnju hidroelektrane Vrutci snage 32 megavata, u blizini Užica. Procenjena vrednost investicije je oko 50 miliona evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online