Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 18.11.2015.
16:37
Tanjug A

Fabrika "Leoni" punim kapacitetom, posao za 1.700 radnika

Fabrika "Leoni" u Nišu, koja proizvodi automobilske kablove za vozila "jaguar" i "landrover" i zaposliće 1.700 radnika, u sredu je počela rad u punom kapacitetu, a premijer Aleksandar Vučić poručuje da je cilj pad nezaposlenosti ispod 15 odsto u naredne dve godine i poziva nemačke investitore da nastave da ulažu u Srbiju.

Tanjug
Premijer Srbije presekao crvenu vrpcu: Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da očekuje da nemačka kompanija Leoni, koja ima još dva pogona u Prokuplju, prošire svoje kapacitete, otvori i nove pogone u Srbiji i zaposli još radnika.

- Vlada će da im pomogne. Mi smo spremni za nastavak saradnje i uveren sam da ćemo da imamo dobre rezultate - rekao je Vučić.

Nezaposlenost

Premijer je rekao da je cilj da u naredne dve godine nezaposlenost u Srbiji padne ispod 15 odsto čime bi ušla u red pristojnih zemalja, čime bi pokazala i da su reforme uspele.

Premijer je podsetio da je za investiciju u Nišu čija je vrednost veća od 21 milion evra, Vlada Srbije dala podsticaj od 10,5 miliona evra, odnosno 7.000 evra po radniku, ističući da je ponosan što se državni novac troši da bi se zaposlili građani.

Vučić je najavio još dobrih vesti i investicija u Pčinjskom, Jablaničkom, Pirotskom, Topličkom i Niškom okrugu, navodeći da će vlada učniti sve da se smanji nezaposlenost na jugu zemlje, koji je doveden u takvu situaciju lošim postupanjem prethodnih vlasti.

- Videćete u narednom periodu i u Vranju, Nišu, Vladičnim hanu i drugim mestima brojne investicije koje će vlada pomoći - rekao je Vučić.

Premijer je ocenio da je Srbija na dobrom putu i da napreduje, budući da je država bila pred bankrotstvom, sa padom BDP od 3,6 odsto 2009. godine, ali da su bolne reforme, koje često nemaju podršku naroda, dale rezultate.

Tanjug
Otvaranje fabrike donelo i otvaranje novih radnih mesta

- I politički lideri se razlikuju tako što se ne dodvoravaju narodu već rade dugoročne mere koje će da dovedu do boljitka. Mi nećemo da se dodvoravamo nikome - rekao je Vučić i istakao da zato poštuje nemačku kancelarku Angelu Merkel koja se ne dodvorava onima koji bi da "linčuju" migrante.

"Leoni"

Inače, gradnja fabrike "Leoni" počela je u avgustu 2013. godine, a u aprilu 2014. i probna proizvodnja. "Leoni" je u Srbiji prisutan od 2009. godine i bio je, uz Drekslmajer među prvim investicijama velikih nemačkih firmi iz automobilske industrije. Ta fabrika trenutno u Srbiji ima tri proizvodna pogona, od kojih su dva u Prokuplju i jedan u Doljevcu kod Niša. Ukupno je Leoni u Srbiju uložio nešto više od 36 miliona evra i trenutno zapošljava 4.950 radnika. Srbija je dala podsticaje toj kompaniji od 19,25 miliona evra.

On je rekao da je mnogo važniji od bilo kog političkog rezultata rezultat na semafrou za Srbiju.

- Prvi put na semafrou piše da Srbija ne gubi, nego da pobeđuje i Srbija će tu svoju prednost da poveća, neće više pisati 1:0 već 2:0 ili 3:0 i biće sve uspešnija i bolja za svoje građane- rekao je Vučić.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da je Leoni veoma važan poslodavac u Srbiji sa više od 3.500 zaposlenih i dodao da je ta kompnanija sjajan primer održivog ulaganja nemačkih kompanija u privredu u Srbiji.

- Nemačke kompanije uvek podrobno proveravaju da li će ući na neko tržište, ali kada jednom dođu onda uvek ostanu i prošire i svoje kapacitete. Ovaj pogon, posle pogona u Propkuplju, je zaista pravi primer za to - rekao je Ditman.

Sreda 18.11.2015. 18:07
Фабрика ради већ две године....не капирам ово мајке ми и плата је 23000 динара. Отвара се по трећи пут.
Sreda 18.11.2015. 19:07
Ovo su samo privremena radna mesta a to ne spada u strana ulaganja u Srbiju.
Sreda 18.11.2015. 21:06
Koja je najbezbednija zemlja od terotizma u Evropi-pa evo ova u kojoj se radi i gradi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online