Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 03.11.2014.
18:12
Beta A

Ministarka: Stanje u poljoprivredi nezadovoljavajuće

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Snežana Bogosavljević-Bošković je izjavila da opšta ocena stanja u poljoprivredi Srbije nije zadovoljavajuća, ali da se čini sve da se to promeni.

Čini se sve da se stanje promeni: Snežana Bogosavljević-Bošković

Ona je na predstavljanju Izveštaja o stanju u poljoprivredi u Srbiji 2013. godine, kazala da "nešto što se stvaralo godinama nije moguće promeniti preko noći".

"Nismo zadovoljni ni stanjem u stočarstvu, ni brojem domaćih životinja, kao ni koliko su nam obrađene poljoprivredne površine, ali to smo zatekli. Imamo plan kako da to stanje rešavamo, ali ne može se ništa preko noć", kazala je ona.

Objavljivanjem izveštaja o stanju u poljoprivredi Srbije u 2013, njeno ministarstvo počinje praksu izrade redovnih godišnjih izveštaja o stanju poljoprivrede Srbije za prethodnu kalendarsku godinu, kao u zemljama Evropske unije.

To je prvi takav izveštaj u Srbiji, a biće podnet i Evropskoj komisiji u okviru pregovora za pridruživanje EU. Komisija je, kako je rekla, već pohvalila inicijativu Srbije za izradu tog izveštaja.

"Ovaj dokument nudi jedinstveni pregled stanja na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i pregled mera... u okviru poljoprivredne politike i politike razvoja sela", kazala je ministarka.

Izrada "Izvestaja o stanju u poljoprivredi u Republici Srbiji u 2013. godini" je deo projekta "Podrška procesu evropskih integracija u Srbiji" koji se realizuje u saradnji sa  Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ) i Ambasadom Francuske.

Rakija iz kazana legalno samo uz akcize


40 miliona dinara za protivgradne mreže u voćarstvo

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je 40 miliona dinara vredne ugovore za
podizanje protivgradnih mreža voćarima u Vojvodini. Ugovori su potpisani sa 13 korisnika, koji će na taj način 500 hiljada kvadratnih metara voćnjaka staviti pod protivgradne mreže. Na potpisivanju ugovora je rečeno da će na taj način pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti ukupno više od 600 hektara voćnjaka.

Ponedeljak 03.11.2014. 18:24
Da li je gospodja Ministarka ikada krocila nogom na neku njivu ili studirala Agronomiju.Vazno je da ona pravi izvestaje za Evropsku komisiju da i oni znaju da kod nas nista ne funkcionise.Sta je Ministarka preduzela pa da se stanje u poljoprivredi poboljsa?Ne mora ona nista da radi osim da izvestava pa za taj posao mozez angazovati studenta ili volontera bilo bi jeftinije.
Ponedeljak 03.11.2014. 18:28
Oslobodite se komunjarskog razmisljanja i poljoprivreda ce da procveta...ko razume, shvatice.
Ponedeljak 03.11.2014. 18:37
Gde si ti kupila diplomu sa EU su prazne priče jedino hoćeš da uvezeš GMO u Srbiju to su ta tvoja rešenja sa Njemačkom o velikoj proizvodnji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online