Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 08.10.2014.
20:51
Beta A

"Smanjenje plata i penzija katastrofalan potez"

Lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović ocenio je u sredu u Čačku da je smanjivanje plata i penzija "katastrofalan ekonomksi potez".

Smanjenje ne samo nemoralno već i ekonomski štetno: Saša Radulović

"Ne samo da je nemoralno već je i ekonomski štetno. Već četiri puta za redom smanjuju se rashodi i podižu porezi, a očekuje se fiskalna konsolidacija. To se neće desiti. Racionalni ljudi ne rade iste stvari ako očekuju drugačiji rezultat", rekao je Radulović novinarima pre početka tribine njegovog Pokreta u sali čačanske Skupštine.

On je rekao da Srbija mora da se oslobodi partijski zaposlenih kadrova u javnom sektoru kojih ima preko 100.000 i koji opterećuju budžet za više od milijardu evra godišnje.

"Ima preko 100.000 partijski zaposlenih kadrova s kupljenim diplomama, koji su ugurani u javni sektor i koji ništa ne rade. Ne radi se o višku nastavnika, lekara, nego o administrativnom osoblju na izmišljenim radnim mestima koji dobijaju 'de lux' socijalnu pomoć i to košta preko milijardu evra godišnje i toga treba da se oslobodimo", rekao je Radulović.

On je istakao da je neophodno smanjiti poresko opterećenje privrede kako bi se smanjila siva ekonomija i dobio privredni rast koji jedini može da izvede zemlju iz krize.

"Nažalost, nastavlja se ista politika zato što premijer Aleksandar Vučić, kao ni Boris Tadić i Vojislav Koštunica pre njega, nije u stanju da se oslobodi partijske mašinerije koja je ugurana u javni sektor i zbog toga svi zajedno propadamo", rekao je Radulović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.10.2014. 06:06
Moj poznanik se zaposlio pre par meseci u Vodovod Nis gde su plate velike,stranacki,samo zato sto je bio aktivan u SNS i skupljao potpise od vrata do vrata za nekog odbornika odnosno zna se koga koji mu je uzvratio i zaposlio ga posto je na visokom polozaju.SNS pravi iste greske kao i stranke pre njega.Kada toliko Vucic hvali robovlasnicki privatni sektor pitam se zasto tamo ne zaposljavaju rodbinu i partijske kada je dobro.
Četvrtak 09.10.2014. 00:59
On je tu da igra ulogu "istinske" opozicije govoreci sve sto svako u Srbiji vec zna. Njegovom popularnoscu meri se nezadovoljstvo naroda, i u isto vreme se kanalise i kontrolise moguc (i verovatan) masovniji pokret nezadovoljnog naroda. U isto vreme sluzi da se stvori slika da je Srbija demokratska i slobodna. Sve je to ocigledno jer niko osim njega ne dobija priliku da kritikuje vladu u medijima. I ako (kada) vucko zglajzne, eto nama novog "patriote" kao kandidata za "narodnog vodju"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online