Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 15.08.2014.
00:30
Beta A

Nismo zadovoljni ugovorom o prodaji NIS-a: Rešićemo s (braćom) Rusima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije zadovoljna ugovorom o prodaji NIS-a, ali da će probleme rešavati u prijateljskom razgovoru s najvišim zvaničnicima Rusije.

Srediće na obostrano zadovoljstvo: Vučić

"Probleme ćemo rešavati u prijateljskom razgovoru sa (predsednikom i premijerom) Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim i (direktorom Gasproma) Aleksejem Milerom. Verujem da će rešenje biti na obostrano zadovoljstvo", rekao je Vučić  odgovarajući na pitanje o mogućnosti revizije energetskog sporazuma s Rusijom.

Na konferenciji u Vladi Srbije, Vučić je rekao da je problem što je profit NIS-a zasnovan na eksploataciji srpskog gasa i nafte a da je predviđena najniža rudna renta od tri odsto u odnosu na region.

"Posredno smo se obavezali da to ne menjamo", rekao je Vučić i dodao da su rezerve srpskog gasa i nafte oko 17 miliona tona.

Kao problem naveo je i to što NIS više radi na veleprodajnim poslovima, navodeći da je to omogućilo da tajkuni koji otvaraju benzinske pumpe ojačaju.

Prema njegovim rečima, od 400 miliona evra profita NIS-a dividenda Srbije je samo 29 miliona evra.

"Naša namera i pokušaj će biti da nekako to doradimo a ako se ne saglase, ne možemo ništa da promenimo", rekao je Vučić i dodao da nije lako ograničiti eksploataciju srpskog gasa i nafte.

Povodom izjave ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina da bi Srbija u slučaju da uvede sankcije Rusiji "pucala sebi u noge", Vučić je rekao da veruje da Čepurin nije želeo da preti.

"Mi jesmo mala zemlja ali zemlja koja drži do svog integriteta. Uveren sam da Čepurin nije imao lošu nameru, nije zvučalo na taj način", rekao je Vučić na pitanje da li reči Čepurina tumači kao pretnju.

"Uplaćena milijarda od UAE": Da li da se radujemo?

POVEZANE VESTI

Petak 15.08.2014. 02:23
Rusi su NIS bukvalno dobili za džabe. Rusi su nam braća samo kad treba da nam uzmu.
Petak 15.08.2014. 02:19
E da se svi tako bore za Srbiju kao on, nigde nas ne bi bilo. Vucic prica o 400 miliona evra prihodu NIS-a za 2013, a ne prica o 500 miliona evra investiciji u pancevacku rafineriju (isto u 2013), koja je sad skoro iskljucivi preradjivac NIS-a, dok Rusi sad investiraju u prosirenje i modernizaciju novosadske rafinerije. Ne prica da je NIS najprofitabilnija kompanija u Srbiji, sa vise od tri puta vecim profitom od Telekoma. Naravno, ne spominje da je najveci srpski gubitas - pazi bogati - njegov Srbijagas, sa vise nego tri puta vecim gubitkom od zeljezare Smederevo. Srbijagas je najveci duznik NIS-a, (polovinu ukupnih potrazivanja), i ti se dugovi prelamaju po posebnom sporazumu sa vladom..
Petak 15.08.2014. 08:33
ja nisam zadovoljan kako jos od'' ONIH '' -''onih'' ''oni'' koji su od 2000 krali i doveli do svega ovoga koje se ti muceninice jedva boris ali svojom superiornoscu snagom ''pamecu'' ...*americkim instrukcijama** dolarima)) , i kako tvoja picousta govore reformama JOS JEBENO NIKO NIJE UHAPSEN?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online