Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.08.2014.
13:20
Beta A

Štrajk radnika TEC: Ko će da pere veš za hiruške sale?

Radnici Tehničko-ekonomskog centra (TEC) koji posluje u okviru Kliničkog centra Srbije (KCS) uputili su otvoreno pismo vladi, premijeru i ministru za rad u kojem ih obaveštavaju o dugovanjima Kliničkog centra prema njima i najavljuju štrajk.

KCS duguje: Radnici Tehničko-ekonomskog centra (TEC) su održali štrajk upozorenja zbog neplaćanja usluga pranja i peglanja veša i najavili novu obustavu rada
 

Kako su naveli u pismu prosleđenom i medijima, radnici TEC-a juče su održali štrajk upozorenja zbog neplaćanja usluga pranja i peglanja veša i najavili novu obustavu rada.

"Obaveštavamo vas da su radnici perionice veša u TEC-u najavili obustavu rada. Opasnost od zastoja rada KCS-a zbog neisporučivanja bolesničkog veša za hiruške sale nešto je o čemu prvenstveno treba da brine KCS. Sindikat i direktor u potpunosti podržavaju protest", navodi se u pismu.

U tom preduzeću tvrde da im od januara KCS nije isplatio iznos koji pokriva osnovne troškove pranja i peglanja veša, kao i da je Finasijskim planom KCS-a "namerno umanjena vrednost usluga, uprkos realnoj sumi predviđenoj predračunom RFZO".

"Finansijski direktor KCS-a obećao je da će u martu 2014. zatražiti od RFZO veća sredstva, obrazlažući to očekivanim rebalansom budžeta, uz obećanje da će tada biti aneksiran ugovor za pružanje usluga do iznosa koji pokriva troškove TEC-a za obavljene poslove za KCS. Nažalost, to se nije dogodilo", navodi se u pismu.

U TEC-u navode da su više puta uputili zahtev za aneksiranje ugovora, kao i da su dostavili ugovore za jul i avgust, ali da su tek juče dobili odgovor da KCS neće aneksirati ugovore, jer nemaju saglasnost RFZO.

"Sve ovo je posledica loše finansijske politike KCS-a - nerazumevanja i lošeg kreiranja finansijskog poslovanja. Radnici TEC-a duboko su razočarani ovakvim stavom rukovodstva KCS-a, a mi ćemo učiniti sve da naša zakonska prava ostvarimo i naplatimo usluge koje smo uredno obavili", navodi se u pismu.

Četvrtak 07.08.2014. 13:28
"NIŠTA BEZ VUČIĆA" ? Javite mu i "spasitelj" će reagovati . Kada je mogao u Feketiću i Obrenovcu "pomoći će i ovim mučenicima".
Četvrtak 07.08.2014. 20:21
Necuveno je koliko su u zdravstvu nemedicinski radnici ponizeni i placeni ispod proseka na socijali skoro.Kao da zdravstvo samo cine doktori,non stop se preti i ponizavaju se nemedicinski radnici,ucenjuju otkazom.Ogromna vecina doktora ne radi nista jer nezna,greskom i lecenjem umiru ljudi,i niko ne odgovara od doktora zasticeni su od nerada,a cistaci,peraci,vozaci...iako rade preti im se stalno otpustanjem i mafijaskim ,,servisima uslugama,, koje drze prevaranti da ce biti privatizovani, i bedno su placeni.Novi ministar iako je doktor i stitice i gledati doktore kao i svi pre njega,treba da sagleda nemedicinske radnike jer i oni imaju decu kao i doticna gospoda doktori,i njihova deca jedu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online