Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 04.08.2014.
20:43
Beta A

Koliko će biti smanjene plate i penzije?

Novoizabrani ministar finansija u Vladi Srbije, Dušan Vujović, rekao je da će Vlada odlučiti koliko će biti smanjene plate i penzije, a to bi trebalo da bude što je moguće manje.

Ivica Dačić i Dušan Vujović
 

"Moj predlog je smanjenje troškova, uključujući i smanjenje plata i penzija, ali minimalno koliko je to moguće, jer ne želimo da povredimo pogotovo one ljude sa niskim platama i penzijama", rekao je Vujović novinarima u Skupštini pošto je glasanjem izabran za ministra finansija.

On je rekao da će to biti sastavni deo rebalansa državnog budžeta za ovu godinu, koji očekuje da će biti upućen Skupštini početkom septembra. "Na korak-dva smo od pripreme rebalansa i određivanja ključnih parametara za program u naredne tri godine", kazao je Vujović i dodao da očekuje da će poslanici o rebalansu budžeta raspravljati od 15. septembra.

Vujović izabran za ministra finansija

Novi ministar finansija je naveo da je rešen da se smanji budžetski deficit uz rezanje troškova i uporedo uz pripremu mera za rast budžetskih prihoda. "U meri u kojoj ne budemo ostvarili prihode, moraćemo da povećavamo PDV, ali mislim da je mnogo bolje da imamo i političku podršku i podršku naroda za smanjenje deficita. Moj princip je da svi pođednako podnesu smanjenje deficita i duga. Niko neće biti
pošteđen i niko ne bi trebalo da bude previše opterećen", rekao je Vujović.

Pored smanjenja deficita, Vujović je kao svoj plan naveo suzbijanje "sive ekonomije" što uključuje borbu protiv šverca cigarteta i neplaćanja akciza, kratkoročnu i duboku reformu sistema poreske administracije uz povećanje prihoda od poreza, kao i povećanje efikasnosti javnih preduzeća.

"Srbija trenutno ne dobija skoro ništa od javnih preduzeća, a druge zemlje... imaju oko 10 procenata javnih prihoda od javnih preduzeća", kazao je Vujović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.08.2014. 20:53
Ma ako bre ovoj stoki od naroda treba smanjiti i plate i penzije na 99% kad nisu sposobni da oteraju ova gomna sa vlasti neka kupe jos po kantu vazalina da nam ovi mogu jos dublje zavuci do krajnika, kad smo slepci i nesposobnjakovici!!
Ponedeljak 04.08.2014. 20:47
Treba ukinuti a ne smanjivati
Ponedeljak 04.08.2014. 22:27
Nije isto smanjiti platu radniku koji prima dvedesetak hiljada jer njemu2000 znace previse,i onog koji prima preko 50000 dinara,kome manje znace deset posto.Plate i penzije preko bednih 30 000 dinara ne treba smanjivati.A siva ekonomija,nema sanse da se suzbije jer ovim robovlasnickim zakonom jos veca prava imaju privatni poslodavci,a inspekcija podmitljiva.Radnika nema ko da zastiti,da se ne lazemo vise.Ova vlada luta,i prosle nisu bolje bile.Privatnici ne prijavljuju radnike,ne isplacuju plate,a zakon ih stiti.Sarena laza za radnike.Da je Vucic radio kod privatnika za sicu znao bi zasto radnici strahuju od nabedjenih privatnika,koje zakon i pun dzep stite na stetu radnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online