Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 19.06.2014.
11:23
Beta A

Kad je pod kontrolom Rusa, ide sve po planu

Direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin izjavio je u četvrtak da se projekat rekonstrukcije železnice u Srbiji, na osnovu ruskog kredita od 800 miliona dolara, odvija prema planu, ili čak brže.

Vladimir Jakunjin drži stvari pod kontrolom u vezi sa obnovom železnice 

"Realizacija srpskog projekta nalazi se direktno pod mojom kontrolom, kao što sam obećao rukovodstvu Srbije, a obećanja uvek ispunjavam. Taj projekat je veoma važan i za Rusiju, zbog čega se nalazi i pod kontrolom rukovodstva Rusije", rekao je Jakunjjin novinarima namarginama Devetog međunarodnog poslovnog foruma "Strateško partnerstvo 1520", koji se održava u Sočiju od 18. do 20. juna u organizaciji Ruskih železnica.

Možda i pre roka

Po rečima Jakunjina, prema podacima od ponedeljka, projekat se realizuje "u skladu sa postavljenim planom, čak i brže", bez obzira na razorne poplave.

"Bez obzira na to, držimo se okvira ustanovljenog plana", dodao je Jakunjin.

Na pitanje da li Ruske železnice imaju plan poslovanja u slučaju da EU pooštri sankciji Rusije zbog Ukrajine, a imaju mnogo ugovora sa evropskim kompanijama, između ostalih i sa Simensom, koji učestvuje u rekonstrukciji železnica u Srbiji, Jakunjin nije odgovorio direktno.

Evropa hoće da radi s Rusijom

Jakunjin je istakao da postoje dva prilaza u životu - pesimistički i optimistički.

"Postoje stvari razumnog rizika koje se mogu ocenjivati, i stvari koje se ne upisuju ni u razum ni u logiku, tim pre što većina evropskih zemalja pokazuje da je zainteresovano za razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom", rekao je Jakunjin.

On je naveo da je nedavno bio u Parizu i da iz kontakata sa francuskim poslanicima izvukao zaključak da je zapadna Evropa, odnosno njen biznis, ne na rečima, nego na delu, zainteresovan za razvoj takve saradnje.

"To je prirodno, a sankcije, kao pokušaj da se Evropi nametne ponašanje koji protivureči evropskim interesima, nisu normalne", zaključio je Jakunjin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.06.2014. 11:35
Russija drzi obecanja.........nisu oni nacisti ko eUi fasist-nato sljam...........RUSSIJA+
Četvrtak 19.06.2014. 13:03
Ruzna pticurino AMERIKA mislim narod amerike zivi gore nego narod Srbije. Kolike su vam takse za kuce, kolik vam je porez, koliko kosta litar benzina, koliko ima miliona gladnih u americi, koliko bede i droge ,. Ne javljaj se vise idi kod obame i lizi mu dupe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online