Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 12.06.2014.
17:20
Srna A

Bruka: Umesto slanine Rusima smo poturili svinjsku kožu

Ruska veterinarska inspekcija sprečila je krajem maja pokušaj šverca oko 22 tone svinjskog mesa iz Srbije, čije je poreklo bilo nejasno, pa je zato delimično ograničen uvoz mesa iz Srbije u Rusiju, rečeno je na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu.

Foto: Ilustracija
 

Odbor je zatražio od nadležnih državnih institucija da dostave punu informaciju o razlozima ograničenog izvoza mesa i mesnih prerađevina u Rusku Federaciju, zbog štete koju ono može da nanese stočarstvu u Srbiji.

Predsednik Odbora Marijan Rističević preneo je poslanicima dopis Ruske veterinarske inspekcije, u kojem je navedeno da su u kontejneru iz Srbije umesto slanine pronađeni komadi svinjske kože bez pečata, kao i roba sa markiranim pečatom hrvatskih i španskih veterinarskih zavoda.

Rističević je rekao da je izvoz mesa i prerađevina smanjen, jer je ruska strana delimično suspendovala Protokol o saradnji sa Ruskom Federacijom i carinskim savezom (Rusija, Bjelorusija i Kazahstan).

Rusi kao sumanuti kupuju srpsku svinjetinu

On je predložio zakazivanje nove sednice na kojoj će se raspravljati samo o ovoj temi, a od Ministarstva poljoprivrede zatraženo je da do tada dostavi izveštaj o razlozima privremenog ograničenja izvoza mesa i mesnih prerađevina u Rusiju.

Od Ministarstva poljoprivrede zatraženo je da dostavi analizu postupaka Uprave za veterinu i drugih nadležnih, kao i imena eventualnih odgovornih lica koja su dovela do privremene obustave izvoza mesa u Rusiju.

U zaključcima koje je usvojio Odbor, zatraženo je od direktora Uprave za veterinu Dejana Bugarskog da dostavi podatke o uvoznim pošiljkama mesa i jestivim delovima zaklanih životinja sa tačnim brojem, količinom, vrstom, nazivom zemlje izvoznice, nazivom uvoznika i namjenom, i to za cijelu 2013. godinu i za prvih pet meseci 2014. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.06.2014. 17:27
OGROMNA BRUKA . Ako je ovo tačno VLADA DA PODNESE OSTAVKU A SVE KRIVCE NA ROBIJU OD NAJMANJE 10 GODINA . OVO JE NAJVEĆA DIVERZIJA U ODNOSIMA SRBIJE I RUSIJE . ISTRAŽITI SVE I PRONAĆI KRIVCE PO SVAKU CENU .
Četvrtak 12.06.2014. 20:17
Posle se pitamo zasto nas niko ne ceni u svetu. Pa mi smo svetski prevaranti...nisu nam krivi ni ameri, ni EU, ni Vatikan, ni CIA, ni HAARP, niti ostale gluposti
Četvrtak 12.06.2014. 22:06
zivim u moskvi 12 g I upoznao sam mnogo nasih ljudi verujte nije mi jasno kako mi uopste opstajemo kao narod sve sami mudrovani I pametnjakovici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online