Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 24.10.2013.
17:17 >> 18:51h
Beta A

Dokle ćemo da čekamo na Koridor 10 i most Zemun - Borča?

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da bi saobraćajni Koridor 10, po ugovorima sa izvođačima radova, trebalo da bude završen do kraja 2016. godine

Moraju da se poštju zadati rokovi: Aleksandar Antić

Antić je za B92 rekao da se 12 sati dnevno bavi time da se poštuje rok za završetak radova koji je u ugovorima. On je naveo da će za deset do 15 dana biti raspisan tender za nastavak radova na kraku Koridora 10 od Niša ka granici s Bugarskom.

O izgradnji mosta Zemun-Borča ministar saobraćaja je kazao da trenutno postoji problem sa kineskim izvođačem koji traži da aneks uz ugovor i da se radovi produže do kraja 2015. godine.

"Zato sam zamolio kineskog ambasadora da zajedno obiđemo to gradilište jer verujem da most može da se završi u predviđenom roku po ugovoru, odnosno do kraja 2014. godine", rekao je on.

Antić smatra da, bez obzira na problem što nije završena eksproprijacija na deonici od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog puta, most može da se završi u roku, kao i deonice do Zrenjaninskog puta.

Most Zemun - Borča

Ministar saobraćaja je kazao da će se subvencije za Železnice Srbije smanjivati i da je dobio predlog budžeta od Ministarstva finasija vezano za subvencije za to javno preduzeće koji će biti za 10 do 15 miliona evra manji newgo što je bio ove godine.

Antić je dodao da će do kraja ove godine u sistemu železnica formirati novo preduzeće za infrastrukturu, dok će posebno preduzeće biti ono za putnički i teretni transport. On je precizirao da će preduzeće za infrastrukturu železnica već sledeće godine biti na usluži ne samo Železnicama Srbije, već i svim zainteresovanim kompanijama koje žele da koriste domaće pruge.

"Do kraja iduće godine razdvojićemo putnički i teretni saobraćaj u železnicama i pokušati da napravimo da makar neki segmenti tog sistema funkcionišu na ekonomskoj osnovi", rekao je on.

Antić je dodao da se rešava i problem prilaznih saobraćajnica za Žeželjev most, jer za nekoliko dana Grad Novi Sad treba da od Republike dobije sporne parcele u vlasništvo, nakon čega će nastaviti proceduru za izdavanje neophodnih dozvola kako bi se tender za njihovu izgradnju bio raspisan do 15. decembra.

On je kazao da i u rekonstrukcije tog mosta ima problema jer konzorcijum kompanija iz EU koje su dobile taj posao, ne rade kako treba, o čemu je obavestio i šefa Delegacije EU Srbiji Majkla Devenporta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.10.2013. 22:17
zelite li da postanete milioner?samo se ukljucite u projekat "koridor" sa prikladnom clanskom kartom i eto veselja.
Četvrtak 24.10.2013. 23:17
....o čemu je obavestio i šefa Delegacije EU Srbiji Majkla Devenporta. Neverovatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online