Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.10.2013.
12:42
Beta A

Vučić: Sami sebe moramo da spasimo

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je danas najavio da će u ponedeljak, 7. oktobra, ministri finansija i privrede Lazar Kristić i Saša Radulović predstaviti nove ekonomske mere.

Vučić je na ekonomskoj konferenciji "Kvantni skok" u Beogradu kazao da je ekonomija budućnost Srbije i da je politika Vlade zdrava i profitabilna privreda - da se troši koliko se zarađuje, a ne dva ili tri puta više.

Vicepremijer je naglasio da će Vlada to postići, "bez obzira na to što će politička cena biti visoka".

Od ponedeljka mere za spas Srbije: Aleksandar Vučić

"Imaćemo podršku mnogih prijatelja, ali to je kap u moru. Mi sami sebe moramo da spasavamo, da radimo više", rekao je Vučić.

Smanjenje budžetskog deficita, kako je dodao, trebalo je već da počne, odnosno da

Novi zakoni do kraja godine

 

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da će do kraja godine biti završeni zakoni o građevinskim dozvolama, radu, privatizaciji i stečaju, koji su potrebni da Srbija napravi "skok u razvoju privrede".

 

"Postoji veliki otpor promenama, ali ako ne napravimo taj kvantni skok nećemo preživeti", kazao je Radulović i istakao da je u zemlji veliki problem siva ekonomija, korupcija i složeno zakonodavstvo.

se ostvare uštede od 800 miliona evra, koliko najmanje treba se skresati rashode budžeta u naredne dve godine.

"Moraćemo da spustimo ciljani budžetski deficit za najmanje 2,25 do 2,5 odsto", kazao je Vučić.

Govoreći o merama koje predlaže Međunarodni ekonosmki fond (MMF), Vučić je istakao da je Vlada spremna da neke od tih mera prihvati, ali neke nisu prihvatljive, o čemu će se Vlada izjasniti 7. oktobra.

"Mere koje će biti preduzete, pogodiće svakoga u Srbiji, ali to su mere za spas srpske ekonomije", kazao je Vučić.

Vlada preduzima takve mere, kako je istakao, "zato što je hrabrija od onih koji su zabadali glave u pesak i sakrivali se iza raznih laži i neistina i prikazivali stvarnost drugačijom nego što jeste".

Vučić je kazao da više neće dozvoliti "preletanje" ljudi iz državne uprave u razne agencije jer država više ne može da ima 550.000 zaposlenih u javnom sektoru.

"Šaljemo najbolju i najčistiju moguću poruku da moramo da razvijamo privatan biznis i da ne možemo više svi da živimo na grabači privrednika", rekao je Vučić.

Vicepremijer je potvrdio da će uskoro u Srbiju doći šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan da bi se rešilo pitanje kredita državnog fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.10.2013. 14:17
Ако нас спасава ова патетични прстоспојени издајнички љигавац,значи да нам нема спаса,сигурно!
Subota 05.10.2013. 11:23
Ja stvarno neznam sta je ovim politicarima.Zasto narod jednom ne ustane da se izbore za slobodu koju im svaka do sada pa i ova vlast uveliko ugrozava.Ja stvarno neznam sta jos moze da se desi da narod sve to moze da izdrzi.Vlada ce poduzeti mjere koje ce da pogode svakog u Srbiji.Sto to znaci pogodice i onog ko ima platu od 6000 eura i onog ko nema nikakva primanja.Oni koji imaju platu od 6000 plata ce se smanjiti na 5950 ,a onaj ko nema nikakva primanja oduzece im se npr.drva koja su nabavili za zimu ili ce im se iskljuciti struja,oduzet ce mu se TV ili radio neko ce morati i da skine jaknu koju je dobio od nekog rodjaka posto ju nije zaradio itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online